Sommar med Kjerstin Dellert

27 juli 2011 15:38 | Media, Musik, Ur dagboken | 4 kommentarer

Jag är operafan och har förstås sett föreställningar med de verk Kjerstin Dellert spelade stycken ur – ”Carmen”, ”La Bohème”, ”Rosenkavaljeren” – och är också bekant med annat hon spelade i sitt Sommar-program, till exempel ”Intåg i sommarhagen” och ”Stormy Weather”. Det är inget fel på den här musiken, tvärt om, även om många andra lyssnare kanske tyckte att det blev väl mycket opera, men man kan nog, trots att musiken hade samband med minnen hon berättade, göra invändningen att det blev väl mycket med henne själv (plus dessutom sonen Thotte).

När det gäller pratet, gick mina reaktioner åt två helt olika håll. Alldeles i början av programmet hade hon en berättelse om något mycket dramatiskt – ett självmordsförsök där bara slumpen skilde henne från döden – men i det avsnittet gick hon inte tillräckligt djupt i fråga om varför hon handlade som hon gjorde. I andra avsnitt var hon desto mer frispråkig, som när hon återgav den vokabulär Ingmar Bergman använde, när hon spelade hora, och när hon berättade om den för publiken ohörbara repliken från en kvinnlig kollega, som hon själv (som spelade man) skulle lägra: ”Gör mig inte med barn!”

Roligt också att få höra om hennes arbete för att rädda Confidencen – men sammantaget önskar jag ändå att den här gamla damen hade släppt till lite mer av sig själv.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^