Sommar med Sylvia Schwaag Berger

6 juli 2011 15:23 | Media, Musik, Politik | Kommentering avstängd

Dagens Sommar-program var intressant så till vida att sommarvärden, Sylvia Schwaag Berger, har det slags blandade bakgrund som så många människor har i vår tid och i dagens värld: hon har, via USA, kinesiskt ursprung, gifte sig senare och har barn med en tysk, bor i Sverige och talar här skånska.

Det fanns i hennes program exempel på det slags språkliga och kulturella missförstånd en sådan bakgrund brukar leda till, men jag slogs snarare av hur disciplinerat och målmedvetet hon har kämpat sig till den position hon har i dag. För mig verkar detta vara ett utslag av en mentalitet som odlas bland kineser, och hon gav i sitt progam mycket riktigt exempel på hur den här attityden är förutsättningen för det kunskapslyft och den sociala mobilitet som präglar dagens Kina. Den, snarare är kommunismen, bär fram Kina i riktning mot att bli världens ledande stormakt inte bara befolkningsmässigt.

Intressant men som Sommar-progrm kanske inte så personligt som man skulle önska.

Den här sommarprataren bad inledningsvis också lyssnarna om ursäkt för sin begränsade musiksmak. Allt hon spelade var för den skull inte ointressant, men jag saknade också de där riktiga pärlorna, som i vissa program lyckas understryka och lyfta partier i den muntliga framställningen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^