Sommar med Sven Nylander

7 juli 2011 18:19 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jag läser ju inte sportsidor eller ser idrottsinslag i TVn, så Sven Nylanders karriär som häcklöpare vet jag inte mycket om. Men eftersom jag har föresatt mig att lyssna till, och försöka förstå, samtliga sommarpratare, hör jag ändå beredvilligt på när han talar om tävlandet och annat som har med hans sport att göra. Tyvärr griper det här ämnet mig inte den här gången heller, fast jag så gärna hade försökt förstå, om han på ett tillräckligt intressant sätt hade lyckats berätta om sina drivkrafter.

Mycket mer dramatik bjöd då hans andra huvudämne, det faktum att han greps av polis för knarkbrott. Framför allt: hur kom det sig att han, som dessutom arbetade för stiftelsen Ren idrott, upprepade gånger själv använde kokain? Det är förvisso bra att han efter avslöjandet tog sig ur sitt knarkmissbruk, men jag tyckte att man aldrig fick klart för sig, varför han drogs till kokainet.

Trots det dramatiska ämnet blev det alltså ett häpnadsväckande intetsägande program, och jag tyckte inte heller att musiken han spelade kändes särskilt angelägen. Dock noterar jag att Timbuktu förekom också i dagens program.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^