Ordföranden i estniska IRL avgår efter valförlusten

9 mars 2015 20:56 | Politik | Kommentering avstängd

Konservativa, kristliga och estnationalistiska IRL, Isamma ja Res Publika Liit (Förbundet Fäderneslandet och Res Publika) gjorde en brakförlust i valet nyligen, tappade nio mandat. Partiordföranden, Urmas Reinsalu, har därför meddelat, att han tänker avgå.

Han sitter kvar fram till partiets kongress den 6 juni men ställer alltså inte upp till omval.

Fram till dess lär det bli diskussion om vem som ska efterträda honom.

Mer Wallander, skapad direkt för film

9 mars 2015 20:41 | Deckare, Film | 2 kommentarer

Krister Henriksson spelar Kurt Wallander också i ”Sveket”, gjord i ystadsmiljö och med Henning Mankells bokfigurer men utan bokförlaga. Mankell har inte heller skrivit manus; det har Stefan Thunberg och Lovisa Milles gjort. För regin står Leif Magnusson.

Krister Henriksson spelar Kurt Wallander väl men lyckas inte riktigt med uppgiften att få Wallander glömsk (något för kollegorna att oroa sig över), ett onödigt inslag enligt min mening. Och en viss upprepning finns i greppet att låta hans dotter Linda (Charlotta Jonsson), också hon polis, råka in i en hotande farlig situation mot filmens slut.

Mord, på en kvinna som anmäls försvunnen, är huvudämnet, och misstankarna riktas länge på offrets separerade och otrogne man, Erik Wredin (Tobias Zilliacus), som också har ett svårt förhållande till parets dotter Amanda (Hedda Stiernstedt). Snart förstår man att den här historien med fler ungdomar än Amanda på något sätt inblandade kanske har ännu mörkare sidor. Ungdomarna spelar för övrigt sina roller väl.

Upplösningen, med vem som i själva verket är mördaren och varför, vill jag inte här avslöja.

Men något filmiskt storverk är det i alla fall inte fråga om i det här fallet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^