Skicka henne dit där hon hör hemma – annars dukar Jimmie Åkesson under

1 juli 2014 21:53 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 1 kommentar

Från Visby kördes i kväll programmet Kall sång i Almedalen med Jimmie Åkesson som körledare.

När det var klart, slog vi om till den andra SvT-kanalen och såg där Allsång på Skansen.

Där var det värme och glädje, och i publiken syntes, sjungandes svensk allsång, en ung dam i hijab.

Sommar i P1 med Helene Ripa

1 juli 2014 15:14 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Helene Ripa tog guld på längdskidor 15 kilometer i Paralympics i Sochi i år. Jag hör till kategorin som aldrig någonsin läser sportnyheterna i media, vare sig de rör handikappidrott eller annan idrott, men jag ser och hör ju till exempel nyhetsprogrammen i etermedia, så jag har åtminstone noterat den där guldbragden.

Jag är ingen idrottshatare men för mig är särskilt tävlingsdelen av idrotten helt främmande. Likväl kan jag förstå lusten hos en handikappad tjej – Helene Ripa fick vid 14 års ålder på grund av en elakartad cancer ena benet bortopererat – att ändå prestera, i Ripas fall som simmare och skidåkare, det senare rimligen en mycket svårare idrottsgren i ett fall som hennes.

Till plussidorna med hennes Sommar-program hörde också att hon ibland, genom ett litet darr på rösten, visade sina egna känslor inför det hon berättade.

När det gäller musiken i programmet, spelade hon mest låtar som förmodligen speglar den fart och fighting spirit som säkert har bidragit till att ta henne vidare.

Bara några få av de artister hon spelade – Eric Gadd, Elvis Presley, Bee Gees – är bekanta för mig, men jag noterade med glädje att hon hade använt Lars Hollmers mycket vackra ”Boeves psalm” som bröllopsmarsch på sitt eget bröllop.

Danmark: Socialdemokratiet etta men med Venstre i hälarna

1 juli 2014 12:29 | Politik, Politikerhistorier | Kommentering avstängd

Den senaste mätningen från Voxmeter återställer den förväntade ordningen bland de i dag tre största partierna i Danmark.

Största parti, om än relativt knappt, är Socialdemokratiet med 23,7 procent (22,5 procent i Berlingske Barometer). Voxmeters aktuella resultat ligger på nåbart avstånd från partiets resultat i 2011 års folketingsval, 24,8 procent.

Men hack i häl har Socialdemokratiet även i den här mätningen borgerliga Venstre med 23,2 procent (21,6 procent i barometern). Det här är en återhämtning efter de stora opinionsförluster partiledaren förorsakade partiet, men fortfarande är det en bit kvar till partiets resultat i valet 2011, 26,7 procent.

I den här mätningen ligger högerpopulistiska Dansk Folkeparti på tredje plats, men markant lägre med 17,0 procent, vilket kan jämföras med det betydligt högre barometergenomsnittet på 20,5 procent. Var partiet nu än ligger, ligger det mycket högre än i folketingsvalet 2011, då det fick 9,2 procent.

Konservative Folkeparti ligger med 5,2 procent aningen över, men med 4,5 procent i barometergenomsnittet aningen under valresultatet 2011, 4,9 procent.

Det andra mittenpartiet, Liberal Alliance, som i folketingsvalet 2011 fick 5,0 procent, ligger nu på 5,1 procent (5,4 procent i barometern).

Vänsterliberala Radikale Venstre, som sitter i regeringen tillsammans med Socialdemokratiet, låg under lång tid under sitt stöd i 2011 års val, 9,1 procent, men ligger i den aktuella mätningen på 9,6 procent och i barometergenomsnittet på 9,1 procent.

Socialistisk Folkeparti, som lämnade regeringen, tycks ha gynnats av detta och får i den aktuella mätningen 6,9 procent (6,5 procent i barometergenomsnittet), men än är det en bit kvar till partiets resultat i 2011 års val, 9,2 procent.

Dess konkurrent, den rödgröna och feministiska Enhedslisten får i den aktuella mätningen 8,6 procent (8,8 procent i barometern), vilket, om man ser till tidigare mätresultat på över tio procent, tyder på en återströmning av väljare till SF. Fortfarande ligger Enhedslisten dock en bit över sitt valresultat 2011, 6,7 procent.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^