Sommar i P1 med Helene Ripa

1 juli 2014 15:14 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Helene Ripa tog guld på längdskidor 15 kilometer i Paralympics i Sochi i år. Jag hör till kategorin som aldrig någonsin läser sportnyheterna i media, vare sig de rör handikappidrott eller annan idrott, men jag ser och hör ju till exempel nyhetsprogrammen i etermedia, så jag har åtminstone noterat den där guldbragden.

Jag är ingen idrottshatare men för mig är särskilt tävlingsdelen av idrotten helt främmande. Likväl kan jag förstå lusten hos en handikappad tjej – Helene Ripa fick vid 14 års ålder på grund av en elakartad cancer ena benet bortopererat – att ändå prestera, i Ripas fall som simmare och skidåkare, det senare rimligen en mycket svårare idrottsgren i ett fall som hennes.

Till plussidorna med hennes Sommar-program hörde också att hon ibland, genom ett litet darr på rösten, visade sina egna känslor inför det hon berättade.

När det gäller musiken i programmet, spelade hon mest låtar som förmodligen speglar den fart och fighting spirit som säkert har bidragit till att ta henne vidare.

Bara några få av de artister hon spelade – Eric Gadd, Elvis Presley, Bee Gees – är bekanta för mig, men jag noterade med glädje att hon hade använt Lars Hollmers mycket vackra ”Boeves psalm” som bröllopsmarsch på sitt eget bröllop.

1 kommentar

  1. Det var inte så lite darr. Heder åt henne.

    Comment by Åke F — 2014 07 01 22:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^