Sommar i P1 med Per Fritzell

22 juli 2014 22:06 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jämfört med Athena Farrokhzads sommarprogram i går var dagens Sommar med Per Fritzell från After Shave och dess samarbetspartner Galenskaparna mycket mindre konfrontationssökande, men säkert fanns det lyssnare som blev förbannade också på honom, till exempel för hans uppbrott från en vanekristendom och uppställning bakom Rikard Wolffs homosexualitet.

Men kanske räcker det för den konventionella radiopubliken, att sommarprataren berättar om sommarkryssningar i segelbåt och möjligen kryddar seglatsen med en nakensimning under Ölandsbron. Trivsamheten stod i högsätet i det här programmet, och för all del – inget ont i det.

Eftersom det här var ett havsnära program, spelade han så väl ”Så länge skutan kan gå” med Sven-Bertil Taube och ”Dans på Brännö brygga” med Lasse Dahlquist.

Men eftersom han, trots bristande egen erfarenhet, har haft stor succé med ”Husvagn”, spelade han den också (dock inte med sitt vanliga scengäng), och vi fick även höra ”King of the Road”.

Wiggen” med Toradertrioen och ”In the Old Town Hall” med barbershopsång knöt an till hans och After Shaves egna vokala prestationer, och Christer Sjögrens insjungning av ”O store Gud” fick illustrera avsnittet om hans kamp mot de högre makterna.

Cannelloni Macaroni” med Lasse Holm samt ”Imagine” med John Lennon och ”All You Need Is Love” med The Beratles är också värda att nämnas.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^