Sommar i P1 med Caroline Winberg

30 juli 2014 16:47 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jag känner över huvud taget inte till dagens sommarpratare Caroline Winberg – jag är inte intresserad av modeller och mode, läser aldrig Vogue och Elle och ser varken ”Top Model Sverige” eller något annat i TV3. Den enda aspekten av allt det här som får mig att reagera är att hon rekryterades och åkte utomlands vid en så tidig ålder som 16 år.

Någon riktig styrsel på sitt eget liv verkar hon inte ha haft. Gymnasieplanerna, att bli civilingenjör, tycks mest ha haft att göra med utsikterna att tjäna bra med pengar, och då spelade det väl ingen roll att byta till modell, om det gav ändå mer stålar. Byter manlig partner gör hon flera gånger under programmets gång, men bortsett från en drulle som gör henne med barn, vilket tvingar henne till abort (han är otrogen också), flimrar de här killarna bara förbi. Och inte är hon riktigt rustad för att leva det här flackande livet heller – sömnlöshet och annat leder till ett veritabelt sammanbrott.

Det tråkiga är att hon inte heller med det här lyckas väcka några känslor hos mig, lyssnaren, dock med ett undantag: den känslofyllda (på gränsen till gråt) kärleksförklaringen till den, trots hennes motstånd, alltid stöttande styvpappan – hennes biologiska pappa smet redan när hon var jätteliten.

Hon avslutar sitt program med att till styvpappan spela ”God Only Knows” med The Beach Boys.

Hon spelar också The Rolling Stones, Guns ’N’ Roses och Håkan Hellström, men annars ligger hennes musikval – mycket hip-hop – en bit från mitt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^