Nyårsmottagning hos landshövdingen plus bio och middag på restaurang

12 januari 2014 23:03 | Film, Mat & dryck, Politik, Teater, Ur dagboken | 5 kommentarer

I går städade vi ut jul och julgran och i dag var Birgitta och jag, liksom många andra från vårt län, bjudna på julslutsmottagning hos landshövdingen – Peter Egardt – på Uppsala slott.

Där träffade vi förstås många gamla bekanta, men det längsta samtalet hade vi med Paul Kessel, chef för Reginateatern, och hans hustru Maria Björk, som arbetar på Stadsbiblioteket. Eftersom jag har ett långt förflutet dels i den gamla Biblioteksstyrelsen, dels i Kulturnämnden, bland annat dess biblioteksutskott, passade jag förstås för egen del på att fråga Maria om hur det går i mitt gamla fögderi. Men vi pratade om annat också, till exempel det politiska läget.

Vid ett sådant här tillfälle träffar man förstås människor av skilda politiska kulörer – bland annat kom Cecilia Wikström fram och hälsade. Hon berättade att hon just nu är ute och kampanjar på olika håll i landet för att få fortsätta vara kandidat (FP) med chans att bli återvald till EU-parlamentet. Vårt intresse för den här församlingen är mera svalt. Birgitta tackade en gång i världen nej till erbjudande om att bli EU-kommissionär. Men röstar i EU-valen gör vi också, även om Cecilia inte får just våra röster.

Vi lämnade efter ett tag mottagningen och började i kyla och isig blåst gå ner för slottsbacken. Då stannade en bil med bekanta, också de på väg från Slottet, och erbjöd oss skjuts, vilket vi genast tackade ja till, fastän vi bara skulle ner för drottninggatsbacken ner till Filmstaden nere vid Fyrisån.

Det var slutsålt till den film vi hade tänkt se – vi går dit igen nästkommande fredag – men när vi nu ändå var där, köpte vi i stället biljetter till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Jag återkommer med en recension.

Sen hade vi tänkt avsluta med att äta middag i närheten, men de två restauranger vi gillar hade söndagsstängt, och en tredje på andra sidan ån som vi också prövade hade för kvällen en mycket inskränkt meny, så vi fortsatte i isvinden och hittade till slut värme vid ett restaurangbord på Biztron med adress Smedsgränd 9, således i en del av det gamla Forum-komplexet.

Den entrecote med pommes frites vi fick där var helt OK, och dubbel espresso gjorde gott inför hemfärden. Fast visa av tidigare erfarenheter av kvällen tog vi taxi hem.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^