Jag är friskare än jag vågade hoppas

2 januari 2014 21:53 | Mat & dryck, Media, Resor, Ur dagboken | 6 kommentarer

Tidigt i morse tog jag bussen in till Uppsala. Det var fortfarande mörkt då, dessutom också regnigt. När jag kom tillbaka till Öregrund, hade det åter hunnit bli mörkt. Mörker, mörker – detta ständiga mörker.

Det främsta skälet till den här utflykten var att jag hade en kallelse till hjärtkliniken på Akademiska för kontroll. Strax före jul hade jag varit där och tagit blodprover för analys. I dag följdes det här av först hjärtkontroll, sen samtal med läkare.

Hon fann mig vara vid god vigör i alla de avseenden kollen omfattade. Vi hade ett vänligt samtal, och sen skrev hon ut recept på dem av mina mediciner som var på väg att ta slut eller där det helt sonika inte fanns mer på receptet att hämta ut.

Jag fick sen också göra test för Waran-doseringen där och behövde den här gången alltså inte gå till vårdcentralen.

Glad i hågen promenerade jag till klassiska konditori Fågelsången vid Svandammen och beställde där en köttbullslandgång plus kaffe till lunch, samtidigt försenad frukost.

Sen tog jag bussen hem till lägenheten på Idrottsgatan för att kolla posten, ta med mig dagens tidningar och inte minst hämta kepsen, som jag hade glömt ta med, när vi åkte ut till Öregrund. Det är ju inte precis väder att gå barhuvad i.

Tillbaka i centrum var jag inne på banken samt på Apoteket för att hämta ut den medicin jag hade slut på.

Inte långt från Apoteket ligger den affär, Rolans, dit Birgitta före nyårshelgen hade gått med mig för att välja ut och köpa en ny ytterrock, en julklapp – det är en generös och omtänksam hustru jag har; god smak har hon också. Till ytterrocken valde vi dessutom en ny halsduk, men också den fick vara kvar i affären eftersom ärmarna i rocken måste kortas lite, innan jag kunde ta den i bruk. Vi är gamla kunder i affären, känner innehavaren och hans dotter sen många års handlande där, och i dag kom han fram och önskade gott nytt år också.

Och sen tog jag alltså bussen ut till Öregrund igen.

Kokade där potatis till middag och serverade till den en av mina estniska julsyltor plus inlagd gurka.

Så en lång mörk dag blev på det hela taget mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^