I dödens väntrum?

3 juni 2014 17:59 | Trädgård, Ur dagboken | 4 kommentarer

Kroppen känns allt mer skrotfärdig.

I dag var jag på Akademiska på hjärtbesiktning. Det togs mängder av bilder genom min nakna överkropp, men de här bilderna skickas först till en läkare för bedömning, och sen får jag förhoppningsvis träffa läkaren för att då för henne ha möjlighet att beskriva, vilka problem jag har som jag själv tror är hjärtrelaterade.

Min egen bedömning är att hjärt-lung-komplexet inte fungerar trots medicinering och pacemaker. Jag blir obeskrivligt trött bara av att gå korta sträckor och behöver stanna och vila om och om igen, fastän jag till exempel har skaffat rullvagn för att dra hem matvarorna från Konsum. För mycket kort tid sen hade jag också problem med att få på mig skorna – fötterna var svullna, vilket tyder på att uppumpningen av vatten därifrån inte funkade trots att jag tar vattendrivande tabletter.

I dag har jag klarat mig genom att både inne i Uppsala och sen på vägen därifrån till Öregrund använda buss. Men promenaderna till och från bussen är nästan outhärdliga. En del som ser min lätt vingliga promenad i korta etapper tror säkert att jag är berusad.

När jag äntligen kom tillbaka till vårt hus i Öregrund, var jag så trött att jag ganska snart somnade på sängen.

Nu har i alla fall ett glas av Coops sockerfria cola – jag är diabetiker också – fått lite liv i mig igen.

Birgitta försöker muntra upp mig. Hon har, som en present till min kommande födelsedag, rensat igenom mitt svårt försummade stora stenparti, och när jag kom hem i dag, stod det också en låda med några nya stenpartiväxter bredvid stenpartiet, som finns intill gången upp från grinden.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^