Annonser som erbjuder kärlek

21 juli 2006 17:52 | I skottgluggen | 2 kommentarer

Jag delar domän med min dotter, Kerstin Kokk. Det var hon och hennes man, Bo Strömberg, som inregistrerade domänen. De hade, när jag sen kom in i bilden, också accepterat Google-annonser, eftersom de tydligen kan ge pengar och därmed också finansiera bloggarna.

Jag störs inte särskilt av de här annonserna, men jag läser dem heller inte. Ibland kan jag ju ändå inte undgå att se, vad de handlar om. Jag anar att urvalet av annonser på just min blogg kan tänkas ha ett samband med innehållet i de texter jag skriver: skriver jag om trädgård, får jag annonser för handelsträdgårdar och liknande.

När jag senast publicerade en text, den om Musikens hus, dök det upp annonser med rubriker som ”Inte hittat kärleken än?”, ”Hitta kärlek” och ”Söker du en tjej”. Eftersom jag för länge sedan har hittat min kärlek i livet och inte heller har skrivit om att jag behöver fler tjejer, grunnade jag länge på vad som kunde tänkas ha utlöst det här annonsurvalet.

Jag läste igenom texten och kom plötsligt på det: där nämns en körhyllning till avgående universitetsrektorn – och den går till melodin av ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?”!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^