Annonser som erbjuder kärlek

21 juli 2006 17:52 | I skottgluggen | 2 kommentarer

Jag delar domän med min dotter, Kerstin Kokk. Det var hon och hennes man, Bo Strömberg, som inregistrerade domänen. De hade, när jag sen kom in i bilden, också accepterat Google-annonser, eftersom de tydligen kan ge pengar och därmed också finansiera bloggarna.

Jag störs inte särskilt av de här annonserna, men jag läser dem heller inte. Ibland kan jag ju ändå inte undgå att se, vad de handlar om. Jag anar att urvalet av annonser på just min blogg kan tänkas ha ett samband med innehållet i de texter jag skriver: skriver jag om trädgård, får jag annonser för handelsträdgårdar och liknande.

När jag senast publicerade en text, den om Musikens hus, dök det upp annonser med rubriker som ”Inte hittat kärleken än?”, ”Hitta kärlek” och ”Söker du en tjej”. Eftersom jag för länge sedan har hittat min kärlek i livet och inte heller har skrivit om att jag behöver fler tjejer, grunnade jag länge på vad som kunde tänkas ha utlöst det här annonsurvalet.

Jag läste igenom texten och kom plötsligt på det: där nämns en körhyllning till avgående universitetsrektorn – och den går till melodin av ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?”!

2 kommentarer

  1. Nu är det inte främst för att få in pegar vi har googleannonserna, utan för att det gör att google lättare hittar våra bloggar när någon söker på google, och det är ju kul. Vi hamnar längre upp bland träffarna, helt enkelt, och folk besöker våra bloggar.

    När vi kommer ut till Öregrund såsmåningom ska vi lära dig hur man hindrar annonser som man inte vill ha.

    Comment by Kerstin — 2006 07 21 19:59 #

  2. Jag har också Google-annonser, och inte är det många kronor jag tjänar. Några hundralappar per halvår. Jag tycker mig märkt att de ändrat sig på sista tiden, som om de mycket mer ändrar sig efter mitt innehåll. Nu kan det vara mycket mer långsökt än tidigare.
    Men det gör inte så mycket, ibland kanske de är till hjälp för den som sökt i Google och råkar hamna på min blogg utan att hitta det de söker. Kanske Googles annons är bättre söksvar för dem.

    Comment by RS — 2006 07 21 22:01 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^