Brevlådestöld och melodikrysset

15 juli 2006 11:45 | Musik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Lördag morgon, och jag går som vanligt ner till brevlådan – en stor markstående – för att hämta tidningarna. Ingen brevlåda! Jag går ut på gatan och till snårskogen tvärs över gatan och letar, utan resultat.

Om en stund knackar det på dörren. En närboende dam har sett vår brevlåda – det står namn på den – på Odengatan. Birgitta tar cykelkärran och går och hämtar den, där den står på gatan utanför ett av radhusen. Den är tung. Busarna har väl inte heller orkat släpa den längre än runt hörnet in på Odengatan. Damen som tipsade oss berättade, att det hade varit mycket busliv under natten.

Birgitta går också till Konsum och köper morgontidningarna i tron att vi, i avsaknad av brevlåda, inte har fått några. Det visar sig dock, att tidningsbudet har varit hyggligt nog att gå in genom grinden och lägga våra tidningar på bastutrappan. Tack!

Själv sätter jag som vanligt på lördagsmorgnarna på radions P 4 för att lösa melodikrysset.

Dagens lättaste svar för folk i min ålder var nog Nidälven och Arne (Lamberth), han som spelade ”Oh mein Papa” på trumpet. Owe Thörnqvists ”Varm korv boogie” på norska, som gav ”låda”, var också lätt. Och inte för att jag är a londoner, men London hörde också till de enklaste uppgifterna, likaså Galenskaparna med ”Macken”. Att gamla ”34an” skulle ge ”riva” var ju heller inte svårt att lista ut.

För mig var också Öbarna lätt. De har turnerat för socialdemokraterna, Aktuellt i politiken har skrivit om dem och deras fina Taube-tolkningar finns förstås i våra skivhyllor. Eva Jarnedal i Öbarna är förresten dotter till Taubes Huldas Kari.

Svensktopps- och melodifestivalmusiken hör inte till mina starkare sidor. Men Charlotte (Nilsson) och (Tusen och) en (natt) klarade jag. Faktiskt minns jag också duon Nina (och Kim) från en melodifestivaluttagning.

Närmare till hands för mig att känna igen var då Mats Ronander, som här sjöng tillsammans med Kim Larsen, som jag gillar ännu mer. Cardigans klarade jag också.

Av dagens klassiska nummer var Brahms ”Vaggvisa”, som gav uppmaningen ”sov”, lättast. Att svaret på den andra klassiska frågan skulle bli ”tre” har nog de flesta melodikrysslösare listat ut med hjälp av hjälpbokstäverna, men vad var det för stycke? Jo, Nikolai Rimskij-Korsakovs ”Kärleken till de tre apelsinerna”.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^