Sommar i P1 med I Just Want To Be Cool (Emil och Victor Beer samt Joel Adolphson)

2 augusti 2016 17:20 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jag har tidigare inte lyssnat på eller ens hört talas om I Just Want To Be Cool, det vill säga bröderna Emil och Victor Beer och så deras kusin Joel Adolphson, alltså dagens sommarpratare eller kanske snarare sommarbabblare – dagens ”Sommar” avvek till så väl formen som till uttryckssättet från snart sagt allt vi tidigare har hört i den här programserien.

Det snabba babblet gjorde i sin tur, att min hustru, som snart fyller 79 och har hörselproblem, hade utomordentligt svårt att över huvud taget uppfatta programmet, och säkert var hon inte ensam om att ha det här problemet.

Själv lyssnade jag, men trots att jag under min journalisttid regelbundet skrev satiriska kortisar, som gick som följetong på den tidens ledarsidor, tyckte jag, att det här sommarprogrammet inte var det minsta roligt. Jag skrattade inte någon enda gång.

Pladder, pladder, pladder. Sen hjälper det inte att de här killarna har fått 500.000 följare på Youtube – i det fallet undrar jag mest över varför.

Som alltid under sommarprogrammen antecknade jag fortlöpande för att sen kunna använda några av de bästa bitarna i min nätrecension. Men när jag nu tittar igenom mina anteckningar, hittar jag inget värt att vidarebefordra till mina läsare.

Om nu den här trion har ett obegripligt högt antal följare på Youtube, förmodar jag, att en god portion av dessa, kanske mot sina gängse vanor, i dag lyssnade på Sommar. Problemet är att Emil, Victor och Joel sannolikt fick ännu fler normala sommarlyssnare att stänga av radion. Och omvänt: dagens tillfälliga lyssnare, I Just Want To Be Cool-entusiasterna, kommer inte tillbaka till programmet när det görs av de vanliga sommarvärdarna.

För att säga något gott också – programvärdarnas musikval var mer nyanserat än deras prat eller alltså snarare svada. Jag gillade ju inte allt de spelade heller, men låtlistan innehöll i alla fall så skilda artister som Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Laleh, David Bowie och Jon Henrik Fjällgren (!).

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^