Sommarkryss

3 augusti 2015 18:23 | Media, Ur dagboken | 3 kommentarer

Aftonbladet Kryss & Quiz har gjort dumheten att göra sig av med flera av de bästa krysskonstruktörerna. En av dem jag sedan länge saknar är Anna Hagberg, som dock då och då fortfarande medverkar med stora bildkryss i modertidningen, alltså Aftonbladet.

Förra söndagen, den 26 juni, innehöll tidningen ett ett helt uppslag stort sommarkryss, signerat Anna Hagberg. Jag har, allt efter som jag har haft tid, löst det. Hennes kryss är kluriga utan att fordra knappologiska kunskaper på mer eller mindre osannolika områden, men man måste hela tiden fundera över hennes associationsbanor när det gäller nycklarna och de sökta orden.

Och de lösningar som utgår från bilderna, sådana som UPPKOPPLAD AVKOPPLAD, är välfunna associationer till det bilderna föreställer.

Sommar i P1 med Åsa Jinder

3 augusti 2015 15:58 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Åsa Jinders Sommar blev ganska personligt, till exempel genom berättelsen om hur hon kom i kontakt med nyckelharpan och lärde sig behärska den, känslosamt när hon berättade om moderns alkoholism. När det gällde barnen var det ingen tvekan om den plats de har i hennes liv, men deras far – hennes förste make – förblir även efter programmet en gåta för lyssnarna: Först är deras kärlek himlastormande, men sen tar kärleken utan närmare förklaring slut. Rolig och självutlämnande var däremot berättelsen om hur hon mötte sin nuvarande man.

En del i det här programmet, som mötet med Japans kejsare, görs mer i förbifarten, men berättelsen om den bilolycka hon råkade ut för griper åter tag i oss lyssnare.

Ett par egna låtar väntar man sig nästan av en sommarpratare som är musiker, och hon bjuder också på sig själv, bland annat i en polska signerad Erik Sahlström. Även dottern, känd under namnet Little Jinder, får plats i spellistan. Personlig anknytning – hon känner sidan unga år Joey Tempest – har också ”The Final Countdown” med Europe. På hennes ganska varierade spellista fanns i övrigt även Ane Brun, Andrea Bocelli, Antonin Dvorak, Henry Mancini (”Moon River”), Cajsa Stina Åkerström, Pretenders och ”En borde inte sova” av Jeremias i Tröstlösa.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^