Korta meningar

2 augusti 2015 16:22 | Korta meningar | Kommentering avstängd

Mulla Omar och hans fru Ulla Omar.

* * *

En pryddemonstration är av naturliga skäl svår att åstadkomma.

* * *

Det här vinet Pasqua – hur säljer det i Finland?

* * *

Finns det intelligent liv i bloggosfären?

Sommar i P1 med Markus Näslund

2 augusti 2015 16:03 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Markus Näslunds Sommar-prat i dag var knappast något för lyssnare av min typ.

Jag är absolut ointresserad av all sport, således också av hockey, så det han berättar om sitt intresse för den här sporten allt ifrån unga år till proffsåren i NHL ligger helt utanför det jag vill veta något om. Jag missunnar inte andra att få möta en av deras hjältar i Sommar, men för mig blev Näslunds sommarprat intressant bara i avvikelserna från huvudspåret, sådant som en sovjetisk hockeyspelares avhopp till väst och ett par personporträtt.

Markus Näslund berättade också att han over there från Filadelfia-församlingen hemma i Örnsköldsvik fick ett klagobrev om att han levde i synd med en kvinna han inte var gift med.

Det i mina ögon egendomliga – vilket väl har att göra med att jag saknar religiös tro – är att samme Markus Näslund har behållit sin barnatro, nedärvd från farfar som var pastor. För mig skulle det nog bli det som Aftonbladets TV-recensenter kallar för Åh fan-faktor, om jag efter min egen hädanfärd mötte en flock änglar.

Det korta omnämnandet av verksamheter han efter hockeykarriären har börjat syssla med kändes mest som ett reklaminslag. Granskar inte producenterna av sommarprogrammen sådant här?

Markus Näslund hade uppenbart lagt ner en del möda på att formulera sitt Sommar-prat, men det hördes tydligt, att han läste upp ett manus.

När det gäller hans musikval, spelade han visserligen två av mina favoriter, U2 och John Mellencamp, men det mesta i hans spellista lämnade mig likgiltig.

Löftesbrott

2 augusti 2015 11:09 | Citat, Media, Politik | 1 kommentar

- Du har brutit löftet du gav mej.

– Såja… Gråt inte, du ska få ett nytt.

Nej, det är inte frågan om en partiledare som ställs till ansvar. Det här är Ulf LundkvistsAssar” på Dagens Nyheters Namn och nytt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^