Sommar i P1 med Ben Gorham

14 augusti 2015 15:56 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Parfymer är väl inte riktigt mitt bord, och jag har heller aldrig tidigare hört talas om dagens Sommar-värd, Ben Gorham, som – har jag förstått nu – är mycket framgångsrik i den branschen.

Ben Gorham var inget skolljus men blev, först, proffs i basket i Italien och Tyskland, vilket jag heller inte kände till, eftersom sport i alla former ligger utanför det jag för egen del intresserar mig för.

Men omständigheterna gjorde att han, när han återkom till Sverige där allting startade, bytte bana och blev entreprenör i parfymbranschen. Också i den blev han så småningom framgångsrik, dock efter att först ha fått kämpa länge. Vad jag har förstått är hans parfymer mycket dyra och speciella. Här tycks han ha haft god hjälp av sin stora och mycket känsliga näsa, också av några riskkapitalister som var beredda att satsa sina pengar på hans projekt.

Inte min värld det senare heller. Men det finns, just i dessa dagar, en aspekt av honom och hans framgångar jag vill lyfta fram: Föräldrarna var invandrare, han från Canada, hon från Indien, men de skildes, och Ben och hans syskon kom sedan att bo hos modern i Toronto i Canada och i New York. Framgångarna i doftbranschen kom inte snabbt, men de kom, och Ben Gorham och andra som är hans likar har bidragit till att göra svenska produkter kända över världen.

Ben Gorhams värld är inte min, och det märktes också i hans musikval. Bortsett från några få artister – Etta James, Otis Redding och Johnny Cash – var det mesta av det han spelade okänd mark för mig, kanske för att han spelade så pass mycket rap/hiphop.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^