Sommarkryss

3 augusti 2015 18:23 | Media, Ur dagboken | 3 kommentarer

Aftonbladet Kryss & Quiz har gjort dumheten att göra sig av med flera av de bästa krysskonstruktörerna. En av dem jag sedan länge saknar är Anna Hagberg, som dock då och då fortfarande medverkar med stora bildkryss i modertidningen, alltså Aftonbladet.

Förra söndagen, den 26 juni, innehöll tidningen ett ett helt uppslag stort sommarkryss, signerat Anna Hagberg. Jag har, allt efter som jag har haft tid, löst det. Hennes kryss är kluriga utan att fordra knappologiska kunskaper på mer eller mindre osannolika områden, men man måste hela tiden fundera över hennes associationsbanor när det gäller nycklarna och de sökta orden.

Och de lösningar som utgår från bilderna, sådana som UPPKOPPLAD AVKOPPLAD, är välfunna associationer till det bilderna föreställer.

3 kommentarer

  1. Jag fastnade för några år sedan för Anna H:s Fredagskryss i AB,men dom var i svåraste laget för mig, så jag gav upp redan innan hennes kryss försvann där. Till min glädje har jag Hittarp lättare kryss av Anna i lokaltidningen där jag har mitt sommarviste. Men även här kan det vara kluriga ledtrådar/lösningar. T ex: ”På tvåan”. Även med slutet”jöd” o en saknad i början tog det sin tid.

    Comment by Lasse H — 2015 08 04 0:00 #

  2. Vitsen med en korsordstidning som Aftonbladet Kryss & Quiz är ju att där ska finnas kryss av olika svårighetsgrad, vilket markeras med hjälp av ett teckensystem. Just nu löser jag mest bara ”Svåra krysset” och några till som bjuder motstånd i den här tidningen.

    Comment by Enn Kokk — 2015 08 04 11:55 #

  3. Råkade se att förra fredagens korsord, 20/11, i AB var signerat Anna Hagberg, och eftersom det var flera år sedan senast jag försökte mig på detta i mitt tycke svåra kryss, så gav jag mig i kast med det. Men det tog mig en tim under sju kvällar innan jag löst krysset (sånär som på ett ord),så det är nog i svåraste laget för mig. Det ord jag missade hade ledorden: ”inte så bred över viss rygg” och jag hade bokstäverna ”smal?äst”. Inte så svårt i efterhand. Ett tvärord var dessutom ”d?a” = ”kan knyta någon till något”. Ja,jag gillar Annas kryss högt o rent!

    Comment by Lasse H — 2015 11 27 21:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^