Sommar i P1 med Åsa Jinder

3 augusti 2015 15:58 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Åsa Jinders Sommar blev ganska personligt, till exempel genom berättelsen om hur hon kom i kontakt med nyckelharpan och lärde sig behärska den, känslosamt när hon berättade om moderns alkoholism. När det gällde barnen var det ingen tvekan om den plats de har i hennes liv, men deras far – hennes förste make – förblir även efter programmet en gåta för lyssnarna: Först är deras kärlek himlastormande, men sen tar kärleken utan närmare förklaring slut. Rolig och självutlämnande var däremot berättelsen om hur hon mötte sin nuvarande man.

En del i det här programmet, som mötet med Japans kejsare, görs mer i förbifarten, men berättelsen om den bilolycka hon råkade ut för griper åter tag i oss lyssnare.

Ett par egna låtar väntar man sig nästan av en sommarpratare som är musiker, och hon bjuder också på sig själv, bland annat i en polska signerad Erik Sahlström. Även dottern, känd under namnet Little Jinder, får plats i spellistan. Personlig anknytning – hon känner sidan unga år Joey Tempest – har också ”The Final Countdown” med Europe. På hennes ganska varierade spellista fanns i övrigt även Ane Brun, Andrea Bocelli, Antonin Dvorak, Henry Mancini (”Moon River”), Cajsa Stina Åkerström, Pretenders och ”En borde inte sova” av Jeremias i Tröstlösa.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^