Sommar i P1 med Alexander Ekman

4 augusti 2015 16:05 | Media, Musik, Politik, Teater, Ur dagboken | 3 kommentarer

Först tycker jag att Alexander Ekmans Sommar inte har någon röd tråd. Men efter att ha lyssnat ett tag kommer jag på att hans agenda och nyckeln till hans framgångar i balettvärlden är att ständigt byta spår och göra det oväntade, och då tänker jag inte bara på de märkliga samtal han har ringt till SLs upplysning. Bland det han har gjort är en ”Svansjön” med ovanligt mycket vatten på scenen (i Oslo) och en föreställning, där de dansande inte döljer sina kroppar. Fast eftersom han själv är homosexuell var det väl kanske inte främst de nakna kvinnliga dansarna som lockade honom. Egensinnig är han hur som helst. Han har tackat nej till Paris-operan, eftersom han där inte erbjöds tillräckligt stort eget manöverutrymme.

Hans egensinne speglades också i avsnittet om vistelsen i New York, och då tänker jag inte så mycket på att han passade på att gå på gayklubb och där blev både full och glad utan på att han efteråt var så pissnödig att han måste tömma blåsan på gatan – vilket förstås ledde till att han greps av polisen och sen fick böta.

I andra avsnitt av programmet agerade han som en också ekonomiskt ansvarig kulturpolitiker och gav råd åt kulturminister Alice Bah-Kuhnke.

Somliga kanske associerar balett med klassisk musik, och visst fanns kompositörer som Jean-Philippe Rameau, Maurice Ravel och Wolfgang Amadeus Mozart representerade i spellisan, men den innehöll också Henry MancinisMoon River” och Anna Von Hausswolff samt två låtar med Nina Simone. Plus ytterligare annat som det var kul att få höra.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^