Arbeiderpartiet ökar och Høyre backar i Oslo

17 november 2014 17:05 | Politik | Kommentering avstängd

Storstäder har ofta också ett annat politiskt mönster än snittet för de länder de ingår i. I det avseendet är Oslo i Norge inget undantag. Där har Høyre haft makten ända sedan 1997.

Vi har ju i en rad norska opinionsundersökningar sett att Arbeiderpartiet i landsgenomsnitt har gått kraftigt framåt, och i en undersökning som InFact har gjort i den norska huvudstaden slår den uppåtgående trenden för partiet igenom även där: 36 procent av osloborna sympatiserar nu med Arbeiderpartiet mot 33 procent i valet 2011.

Høyre är nere på 23,4 procent.

Oslo är dock fortfarande ett särfall i ett annat avseende. Miljøpartiet De Grønne, som i riksmätningarna har svårt att komma över fyraprocentsspärren, stöds i Oslo av hela 7,5 procent.

Att jag nu har fått rosfeber har ingenting med partipolitik att göra

17 november 2014 16:13 | Ur dagboken | 1 kommentar

Min rosa och ömmande fot visade sig bero på att jag har fått rosfeber.

I dag tog jag mig med hjälp av en taxi och med den svullna vänsterfoten, som inte går att få ned i en sko, insvept i en plastpåse, till akutmottagningen på Vårdcentralen och fick efter ganska lång väntan träffa först en sköterska, sen en läkare.

Läkaren gjorde också en logisk och begriplig analys: När jag skrevs ut från Akademiska, där jag ju nyligen fick ny pacemaker, ordinerade läkaren, som skrev ut mig, i avvaktan på besök hos min husläkare om den onda högerfoten ut en medicin, som förvisso var ändamålenlig men som har bieffekten att sätta ner immunförsvaret. Och så fick jag alltså rosfeber, som jag aldrig tidigare har haft.

Jag hämtade ut penicillin på apoteket på Vårdcentralen, tog en första tablett och fick sen hjälp med taxi hem.

På fredag ska jag tillbaka till läkaren på Vårdcentralen för kontroll.

När jag kom hem, hittade jag en kallelse från min ordinarie läkare om en undersökning av tänkbar gikt, hos mig alltså, Akademiska har föreslagit henne.

Vill det sig väl, blir jag till slut totalrenoverad.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^