När DN var Felix-land

2 november 2014 13:41 | Serier | 4 kommentarer

Vi serieälskare har numera inte så värst mycket att glädja oss åt i Dagens Nyheter. Dels, dagligen, Sven-Bertil BärnarpsMedelålders plus”, dels, på söndagarna. en hel seriesida med bland annat Jakob Nilssons serieversion av Stieg TrentersSturemordet”.

Detta alltså i DN som har en stolt och rikhaltig serietradition, vilket vi ständigt påminns om så att hjärtat gråter. Den som påminner oss om DNs intressanta seriehistoria är Olle Dahllöf, som lägger till nya och nya avsnitt till sin inventering DN.serier.

I dag skriver han om Felix och Jan Lööf. ”Felix”, eller ”Fiffige Alf” som han fick heta i början, gick i DN från 1968.

Jan Lööf och hans ”Felix” hör fortfarande till mina seriefavoritet, och när jag från nummer 20 1974 gjorde om partiorganet (S) Aktuellt i politiken till ett socialdemokratiskt familjemagasin, införde jag också tre återkommande serier i tidningen, bland dem Jan Lööfs ”Felix”.

”Felix” är numera föremål för nyutgivning. Den gjordes ursprungligen i svart-vitt, men den nyutgivna versionen är färglagd av Jaan Lööf själv.

Jag har alla de nyutgivna albumen, men jag skulle gärna, till glädje för andra, se den nyfärglagda ”Felix” som daglig fortsättningsserie i DN.

Finns det inte längre någon i ansvarig ställning på DN som älskar serier?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^