Att jag nu har fått rosfeber har ingenting med partipolitik att göra

17 november 2014 16:13 | Ur dagboken | 1 kommentar

Min rosa och ömmande fot visade sig bero på att jag har fått rosfeber.

I dag tog jag mig med hjälp av en taxi och med den svullna vänsterfoten, som inte går att få ned i en sko, insvept i en plastpåse, till akutmottagningen på Vårdcentralen och fick efter ganska lång väntan träffa först en sköterska, sen en läkare.

Läkaren gjorde också en logisk och begriplig analys: När jag skrevs ut från Akademiska, där jag ju nyligen fick ny pacemaker, ordinerade läkaren, som skrev ut mig, i avvaktan på besök hos min husläkare om den onda högerfoten ut en medicin, som förvisso var ändamålenlig men som har bieffekten att sätta ner immunförsvaret. Och så fick jag alltså rosfeber, som jag aldrig tidigare har haft.

Jag hämtade ut penicillin på apoteket på Vårdcentralen, tog en första tablett och fick sen hjälp med taxi hem.

På fredag ska jag tillbaka till läkaren på Vårdcentralen för kontroll.

När jag kom hem, hittade jag en kallelse från min ordinarie läkare om en undersökning av tänkbar gikt, hos mig alltså, Akademiska har föreslagit henne.

Vill det sig väl, blir jag till slut totalrenoverad.

1 kommentar

  1. Men din stackare – är det ingen hejd på vad du måste råka ut för? Inte undra på att du har känt dej beige på sistone; rosfeber tar nog rejält på krafterna, om jag har förstått rätt. Men bra med en diagnos, och att det går att åtgärda med penicillin. Krya, krya!

    Comment by Maggan — 2014 11 17 20:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^