Sommar i P1 med Katarina Gospic

26 juni 2013 16:40 | Media, Musik, Politik | 5 kommentarer

Katarina Gospic är, åtminstone med mina mått, relativt ung men har hunnit med att inte bara doktorera i medicin utan också starta eget företag. Hon är uppvuxen i Sverige men har familjerötter i Kroatien och är därmed också ett av många exempel på att olika invandrar- och flyktinggrupper har bidragit till att utveckla Sverige.

Kanske övertolkade jag henne, men jag tyckte att det i hennes attityd till livet och inte minst medmänniskorna fanns ett lite intelligensaristokratiskt drag. Fast kanske är det alltför lätt för en så begåvad och rationell person som hon att fatta rationella beslut, jämfört med alla dem som fungerar mer irrationellt och känslomässigt. Och framför allt blir demokratin något annat än just demokrati, om just de smarta och välutrustade ges ett slags tolkningsföreträde. Fast det senare är kanske en övertolkning från min sida – hon är ju hjärnforskare, varken moralfilosof eller politiker.

Musiken, med inslag som ”Hotel California” och ”Over the Rainbow”, innehöll en del som är välbekant för mig – men också annat som jag inte är lika förtrogen med. Som det ska vara, alltså.

Pressgrodor

26 juni 2013 11:20 | Citat | 6 kommentarer

hittade via Journalisten nummer 8 2013:

Varning för
insamling av
dövstumma

Rubrik i Borås Tidning

* * *

”Vi tyckee fortfarande att skylten är för dominerande, säger Åsa Larsson, Socialdemokraternas gruppeldare i byggnadsnämnden.”

Nordvästra Skånes Tidningar/HD

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^