Hjärtkontroll på Akademiska

18 juni 2013 17:41 | Politik, Resor, Ur dagboken | 5 kommentarer

I går fick jag åka in till Uppsala – jag hade fått en kallelse till kontroll på hjärtkliniken. Varken EKG eller något annat visade på något nytt och oroande – det är inte på den här fronten mina aktuella propblem finns. Samtalet med läkaren slutade med att vi nästan föll i varandras armar i fråga om apoteksväsendets utveckling,

Nej, det är i stället vänstra ögats gradvis allt sämre funktion som oroar mig. Den ständiga dimma jag numera går omkring i är särskilt påtaglig när det är solsken – men i går, när jag gick från Ackis, var det mulet och regnigt, så eftersom jag inte hade hunnit få någon lunch, skyndade jag mig till Fågelsången vid Svandammen för att få något i magen. En stor köttbullsmacka plus kaffe mättade ordentligt.

Jag gick också en sväng till Apoteket, bara för att finna att en av de mediciner jag hade slut på inte längre fanns på min receptlista. Jag ska ha den – det hade senast bekräftats av läkaren på Akademiska – så i dag har jag försökt ringa till min vårdcentral för att få receptförnyelse. Bara för att flera gånger bli avsnoppad av en automatisk telefonsvarare som hävdar att det inte går att ta emot fler samtal nu. För mig är det helt obegripligt att det kan finnas några tekniska hinder för att ta emot och banda enkla samtal om receptförnyelse – jag kan proceduren: personnamn, personnummer, medicin – och jag brukar också ange namnet på min husläkare. Det här borde ju kunna funka dygnet runt, men jag ringde alltså under kontorstid. Och det här borde ju också kunna göras per mejl, en banalt vanlig kommunikationsväg för de flesta av oss.

Man kan få hjärtinfarkt för mindre!

Märk väl: den här vårdcentralen är inte längre en del av den så kallade offentliga byråkratin.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^