Synförrättning

25 juni 2013 19:07 | Media, Resor, Serier, Ur dagboken | Kommentering avstängd

I dag var jag kallad till ÖgonmottagningenAkademiska – min starkt nedsatta syn även på vänster öga behövde granskas inför ett sannolikt nödvändigt ingrepp.

Synkontrollen utfördes av två ögonläkare – ytterligare en tillkallades av den ansvariga – och två sköterskor gjorde i olika omgångar prov.

Resultatet blev för det allt grumligare vänstra ögat det väntade: en gråstarroperation kommer att genomföras. Men också i vänstra ögonvrån i mitt tidigare opererade och med konstgjord lins försedda högra öga har det bildats något grums som man anser måste avlägsnas.

Så i augusti ska jag genomgå två operationer, först en mindre på det högra ögat och sen den sedvanliga gråstarroperationen på vänstra ögat.

Med av alla ögondropparna ännu mer grumlad syn släpptes jag sen ut från Ackis och lyckades också genomföra det jag hade föresatt mig att göra, när jag ändå var nere på stan: Jag var på apoteket och fyllde på medicinförrådet. Jag var på Dressmann och köpte skjortor och kalsingar inför östersjökryssningen nästa vecka. Jag var i en väskaffär och köpte en ny axelväska, där jag genast stoppade ner FiB Kulturfront, kvällstidningar samt några serietidningar och seriealbum, alltsammans nyinköpt det också. Och så var jag inne i en fotobutik och handlade film och batteri till min kamera samt passade på att lämna in en mängd filmrullar för framkallning.

Det gäller att ta bilder i först Helsingfors, S:t Petersburg, Tallinn och Riga, senare – i slutet av juli – också under den tur vi ska göra runt Ísland. Jag menar så länge man säkert ser.

Sommar i P1 med Lasse Kronër

25 juni 2013 17:25 | Media, Musik, Politik | 1 kommentar

Det märktes att dagens Sommar-program var gjort av en rutinerad programledare. Lasse Kronér berättade om sin väg från ett göteborgskt arbetarhem till kontakten med Triple & Touch, det som skulle leda till hans eget genombrott.

Om sin egen stapplande väg in i musikens värld berättade han befriande chosefritt, medgav också den skräck som fyllde honom när han fortfarande var scenovan. Och så kryddade han den här berättelsen om den krokiga vägen till framgång med några ganska dramatiska historier, dels om hur han greps av polis i Paris och bland annat fick strängarna på sin gitarr avskurna, dels om hur han senare, på tåget hem, fick ett par reskamrater, som fick den svenska polisen att tro att han var knarksmugglare.

Också musikaliskt vittnade det här sommarprogrmmet om att det hade gjorts av en musikalisk person och en skicklig programmakare. Musikinslagen var gjorda av kända artister som Evert Taube, Mikael Wiehe, Bob Dylan och Simon and Garfunkel, men i musikdelen hittade man också Ola Magnell, Jackson Browne och Tage Danielsson-monologen om sannolikhet, som ju handlar om kärnkraftens farlighet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^