Sommar i P1 med Lasse Kronër

25 juni 2013 17:25 | Media, Musik, Politik | 1 kommentar

Det märktes att dagens Sommar-program var gjort av en rutinerad programledare. Lasse Kronér berättade om sin väg från ett göteborgskt arbetarhem till kontakten med Triple & Touch, det som skulle leda till hans eget genombrott.

Om sin egen stapplande väg in i musikens värld berättade han befriande chosefritt, medgav också den skräck som fyllde honom när han fortfarande var scenovan. Och så kryddade han den här berättelsen om den krokiga vägen till framgång med några ganska dramatiska historier, dels om hur han greps av polis i Paris och bland annat fick strängarna på sin gitarr avskurna, dels om hur han senare, på tåget hem, fick ett par reskamrater, som fick den svenska polisen att tro att han var knarksmugglare.

Också musikaliskt vittnade det här sommarprogrmmet om att det hade gjorts av en musikalisk person och en skicklig programmakare. Musikinslagen var gjorda av kända artister som Evert Taube, Mikael Wiehe, Bob Dylan och Simon and Garfunkel, men i musikdelen hittade man också Ola Magnell, Jackson Browne och Tage Danielsson-monologen om sannolikhet, som ju handlar om kärnkraftens farlighet.

1 kommentar

  1. Jag tyckte mycket om det här programmet. Det var laddat med svårigheter och sorg, men hur det födde humor och musik. Utan självömkan. Harrisburgmonologen avgjorde min syn på kärnkraften.

    Comment by Ann Kristin — 2013 06 25 22:36 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^