Sommar i P1 med Christer Björkman

26 juli 2012 15:11 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 med sången ”I morgon är en annan dag”, skriven av Niklas Strömstedt. Jag tycker nog att hans historia i dagens Sommar-program om hur ett antal betydligt mer framgångsrika kompisar i musikbranschen beslöt sig för att ge Christer skjuts in i den svenska finalen var betydligt roligare än själva låten – den vann visserligen den svenska uttagningen men hamnade sen på näst sista plats i Eurovision Song Contest.

Christer Björkman är ju en rutinerad programledare, och hans Sommar-program hade följaktligen flyt. En del av det han berättade, framför allt om sina yngre år, sådant som scendebuten vid fyra års ålder och casinolivet tillsammans med mamman, var roande, men man fick också intrycket att han hade halkat in i rätt mycket på ett bananskal.

Det var ju för oss lyssnare ingen nyhet att han är bög, men inte heller i det fallet ägnade han sig åt bakgrund eller analys: plötsligt, en festlig sommarnatt, hittade han bara sin första partner.

Eftersom han är Mr Schlager i Sverige hade jag väntat mig mer av den delen av hans program. Det han spelade, bortsett från enstaka undantag som Eva Dahlgren, var oftast glittrig men ganska ytlig musik.

Och att inte spela Salem Al Fakir och Loreen hade väl närmast varit tjänstefel.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^