Välj Peter Gustavsson till gruppledare (s) och kandidat till posten som kommunstyrelseordförande i Uppsala!

28 oktober 2008 12:59 | Politik | 4 kommentarer

Jag har känt Peter Gustavsson sedan hans SSU-tid. Trots en betydande åldersskillnad har vi både politiskt och på det personliga planet kommit mycket väl överens. Bland annat har det väl att göra med att vi båda har ett starkt intresse för den svenska socialdemokratins ideologi och historia. Särskilt har jag hos Peter uppskattat att han i tider då det har stormat med kraft och övertygelse har värnat välfärdspolitiken och den svenska modellen.

När han envisades med att värna dessa klassiska socialdemokratiska värden också när det ibland var lite si och så med den saken i vårt eget parti, mötte han en del motstånd: man ska ju rätta in sig i ledet… Men jag har på nära håll senare sett hur duktig Peter i själva verket är på att samarbeta.

Slumpen har gjort att vi nu båda sitter i kulturnämnden i Uppsala, han som vice ordförande och gruppledare för oppisitionen (s + v + mp). Peter har, med den lyssnande och jämkande stil som är hans, visat sig vara mycket duktig på att hålla ihop vår lilla grupp, också i tider då det har knakat i fogarna mellan våra respektive partier. Och inte nog med det: trots att vi sitter i opposition, har Peter ofta lyckats få gehör hos majoriteten för de rödgrönas invändningar och tillägg.

Med andra ord har han sällsynt goda ledaregenskaper.

I detta ingår att arbeta tillsammans med andra, också när det gäller praktiskt partiarbete.

I Uppsala, liksom på många andra håll i landet, gick det ju åt helvete i förra valet. Ett lysande undantag var Södra Kvarngärdet, där socialdemokraterna i stället gick upp från 43 till 51 procent. Peter var ordförande för Kvarngärdets socialdemokratiska förening och uppnådde som valorganisatör detta fantastiska valresultat – i samarbete med många, många andra, betonar han själv – genom idogt fotarbete, hembesök och annat sådant.

Det är en sådan här politisk ledare vi behöver i Uppsala! Rösta alltså på Peter som socialdemokratisk gruppledare och som kandidat till posten som kommunstyrelseordförande.

Den som vill veta mer om Peter kan läsa det brev till valberedningen, där han accepterar nomineringen. Du hittar brevet här.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^