Välj Peter Gustavsson till gruppledare (s) och kandidat till posten som kommunstyrelseordförande i Uppsala!

28 oktober 2008 12:59 | Politik | 4 kommentarer

Jag har känt Peter Gustavsson sedan hans SSU-tid. Trots en betydande åldersskillnad har vi både politiskt och på det personliga planet kommit mycket väl överens. Bland annat har det väl att göra med att vi båda har ett starkt intresse för den svenska socialdemokratins ideologi och historia. Särskilt har jag hos Peter uppskattat att han i tider då det har stormat med kraft och övertygelse har värnat välfärdspolitiken och den svenska modellen.

När han envisades med att värna dessa klassiska socialdemokratiska värden också när det ibland var lite si och så med den saken i vårt eget parti, mötte han en del motstånd: man ska ju rätta in sig i ledet… Men jag har på nära håll senare sett hur duktig Peter i själva verket är på att samarbeta.

Slumpen har gjort att vi nu båda sitter i kulturnämnden i Uppsala, han som vice ordförande och gruppledare för oppisitionen (s + v + mp). Peter har, med den lyssnande och jämkande stil som är hans, visat sig vara mycket duktig på att hålla ihop vår lilla grupp, också i tider då det har knakat i fogarna mellan våra respektive partier. Och inte nog med det: trots att vi sitter i opposition, har Peter ofta lyckats få gehör hos majoriteten för de rödgrönas invändningar och tillägg.

Med andra ord har han sällsynt goda ledaregenskaper.

I detta ingår att arbeta tillsammans med andra, också när det gäller praktiskt partiarbete.

I Uppsala, liksom på många andra håll i landet, gick det ju åt helvete i förra valet. Ett lysande undantag var Södra Kvarngärdet, där socialdemokraterna i stället gick upp från 43 till 51 procent. Peter var ordförande för Kvarngärdets socialdemokratiska förening och uppnådde som valorganisatör detta fantastiska valresultat – i samarbete med många, många andra, betonar han själv – genom idogt fotarbete, hembesök och annat sådant.

Det är en sådan här politisk ledare vi behöver i Uppsala! Rösta alltså på Peter som socialdemokratisk gruppledare och som kandidat till posten som kommunstyrelseordförande.

Den som vill veta mer om Peter kan läsa det brev till valberedningen, där han accepterar nomineringen. Du hittar brevet här.

4 kommentarer

 1. Jag trodde tidigare att s var goda . Men har nu ändrat mig. Det är fler än prästerna som ska förlora sin pension (tjänstefel). Läkare till socialsekreterare till psykiatriker (förstås= bluff som Pravda artikel påstod ang psykoanalysen).
  Straff så Irans straffmetoder (hugg av det som förleder som det står i bibeln – och tidigare var straffgrund i väst)

  Dom ska hungra å gå med tiggarstav på gatorna
  Även en sosse (som uppbär ett sådant förtryck – och aparthheidsystem) borde förlora sitt jobb. Skickligare å få med arbetsgivare (sparka åt helvete mao)

  Sd med 10% är vad jag hoppas på inför valet
  Man måste bemöta packet för vad det är (ett mördar – och lögnpack). I affärer med rätt metod att visa på psykologisk moral.
  S kvinnorna förstår vilka horor dom är.
  Och s männen skräms till tystnad (inte minst dom som bär upp med s k titlar , som läkarkåren, s besmittad)
  Väck med pensioner (HD dom outsourcing= s läk överutskriver mediciner tex antibiotika som är sammankopplad med ökad infektionsrisk). Ändå håller packet på.

  Inte ett öre från framtida generationer och ofödda.

  Comment by bjorn — 2008 10 29 10:06 #

 2. Till Björn: Inte för att jag förstår mycket av det du säger, men jag vill ändå göra den stillsamma anmärkningen, att ditt inlägg inte har något att göra med innehållet i min text om Peter Gustavsson. Repliker är välkomna men bör då faktiskt vara repliker på vad jag skriver.

  Comment by Enn Kokk — 2008 10 29 11:31 #

 3. Enn Kokk:
  Ville jag bara säga att jag håller med dig helt vad gäller Peter Gustavsson. Han är min favoritsosse :-).
  Jag bara hoppas att han ska kunna ta sig fram till partiledarposten en dag. En bättre partiledare kan socialdemokraterna nog inte få.

  Comment by Kerstin — 2008 10 30 1:09 #

 4. Tack så hemskt mycket för de fina orden – det värmer. Som du vet har jag en oerhört stor respekt för dig, dina erfarenheter och kunskaper ända sedan den SSU-tid du nämner, och jag känner mig väldigt stolt över att ha ditt stöd.

  Vi ses,
  Peter

  Comment by Peter Gustavsson — 2008 10 31 0:05 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^