Nytt förlag tar över stora delar av den finlandssvenska bokvärlden

7 oktober 2015 20:58 | Barnkultur, Prosa & lyrik | Kommentering avstängd

Den svenskspråkiga delen av den finländska bokutgivningen har koncentrerats till det sammanslagna Schildts & Söderströms, men uppenbart har det bland de svenskspråkiga författarna i Finland funnits ett växande missnöje med det här förlaget.

Nu tar redaktörerna för Muminböckerna plus en arvtagare till Tove Janssons författarskap ett initiativ till att skapa ett helt nytt finlandssvenskt förlag, och det har lett till något som kan beskrivas som ett jordskred: En jättelik lista med författare, som hittills har getts ut på Schildts & Söderströms, har deklarerat, att de tänker gå över till det nya förlaget. Bland de i Sverige mest kända kan nämnas Kjell Westö, Jörn Donner, Monika Fagerholm, Tua Forsström, Yrsa Stenius, Märta Tikkanen och Ulf Stark.

Läs Bo Strömberg!

7 oktober 2015 13:02 | Media | 3 kommentarer

Bo Strömberg, far till två av mina barnbarn men frånskild från deras mor, var den som lärde mig grunderna i att blogga.

Dess värre har han nu oändligt länge själv haft stiltje på sin blogg, men jag har envist kollat av den varje dag.

Och så får jag till slut belöning för min ihärdighet: I dag hittar jag på hans blogg – länk finns här bredvid – en ny, dessutom nästan osannolikt rolig, bloggtext. Jag ska inte förstöra läsnöjet för er genom att återberätta det han skriver, men jag kan intyga, att Bo behärskar ryska.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^