Pressgrodor

1 oktober 2015 16:19 | Citat, Media | Kommentering avstängd

hittade via Journalisten nummer 11 2015:

”En 45-årig man fick en faktura i foten och skador i bröstryggen när han föll från en stege på sin arbetsplats på Västergatan.”

Skånska Dagbladet

* * *

Ät 4 personer
betala för 3

Annons i Ljungan-Bladet

* * *

”Före detta landslagsmålvakten och allsvenska fotbollsspelaren Bengt ”Zamora” Nyholm har avlidit.
Han blev 85 år gammal.
– Han var en otroligt varm och snäll och omtänksam person, hälsar hans hustru Maud via parets dotter.
– Det är tråkigt att höra, säger IFK Norrköping-ikonen Ove Kindvall.”

EXPRESSEN.SE

Vad avgjorde utgången i norska kommunalvalet?

1 oktober 2015 15:09 | Politik | Kommentering avstängd

Ipsos MMI har gjort en undersökning av vad det var som fick norrmännen att rösta som de gjorde i lokalvalen för en tid sedan.

I en rad viktiga frågor värderade väljarna Arbeiderpartiets politiska förslag markant högre än det ledande regeringspartiets, Høyres. När det gällde att skapa fler jobb blev väljarnas värdering 40-26, i fråga om hälso- och sjukvård 38-25 och i fråga om norsk ekonomi 40-29. Siffrorna avser procentsatser.

Också matchen om invandrings- och flyktingpolitiken vanns av Arbeiderpartiet. I den frågan skilde främst Fremskrittspartiet ut sig, men uppslutningen bakom partiets restriktiva hållning sjönk under loppet av valrörelsen: Tilliten till FrP i den här frågan var 22 procent i juni, hade i juli sjunkit till 20 procent och dagen efter valet gillades Fremskrittspartiets hållning av 17 procent.

Den enda fråga där väljarna – i vart fall 35 procent av dem – tror på Miljøpartiet De Grønne är miljöpolitiken.

Positioneringar inför valet på Åland

1 oktober 2015 14:25 | Politik | Kommentering avstängd

Många här i Sverige har varit på Åland och vet att det är svenskspråkigt men har kanske ändå inte kläm på öns rätt till viss självstyrelse och dess speciella status, när det gäller svenska språket. Som bastion för svenskspråkigheten i Finland är Åland ändå litet, har drygt 28.000 invånare. Dess huvudstad, Mariehamn, har drygt 11.000 invånare.

Nästa val till lagtinget på Åland och till dess kommunala församlingar hålls i oktober, och de olika partierna är därför i färd med att lägga förlag att locka väljarna med. Tidningen Nya Åland har gjort en sammanställning av förslag lagda i stadsfullmäktige i Mariehamn.

Obunden samling vill till exempel att staden ska hyra ut Mariebad till någon privat entreprenör, och Ålands framtid vill bland annat utöka parkeringstiderna på vissa centrala gator. En liberal vill göra Mariehamn till en rökfri kommun.

Socialdemokraterna vill att Mariehamn ska ta emot fler flyktingar och har också motionerat om gratis pensionärsbad, cykelstationer och en mariehamnskarta.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^