Rökta laxfenor till middag
27 oktober 2015 19:09 | Mat & dryck | Kommentering avstängdVår mathållning är anpassad till min diabetes men knappast lyxig. I dag gjorde jag lunch på rester ur frysen.
Men när jag var på Coop Konsum i dag – vi har en sista höstvecka på sommarstället i Öregrund – föll jag handlöst för en vara med ursprung hos det lokala företaget Stora Risten: Jag köpte rökta laxfenor till middag.
Min kärlek till fisk har att göra med att min pappa när jag var liten var fiskare (i Estland dessutom småjordbrukare). Fisk, tillredd i olika former – strömming, sik, ål, abborre, lax – var därför något som ständigt fanns på vårt middagsbord, och jag älskar fortfarande till exempel gravad sik och rökt abborre.
Men Stora Risten fisk här i Öregrund har brett lanserat en restprodukt, som jag tidigare faktiskt inte var bekant med, rökta laxfenor. Som man kan förstå, består avskurna laxfenor delvis av bortrensad/avskuren fena plus ben men också av medföljande laxkött, inte våldsamt mycket på varje fena men oerhört gott att äta tillsammans med potatis och saltgurka.
Prova det här!
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^