Pressgrodor

24 januari 2013 15:09 | Citat | 1 kommentar

hittade via Journalisten nummer 1 2013:

En banan öppen på Arlanda flygplats

DN.SE

Håller man sig frisk blir man inte så lätt sjuk

Ölandsbladet

”Hans upptäckt var lika banbrytande som Copernicus teori om solsystemet och Newtons om graviditeten eller Darwins utvecklingslära.”

Svenska Dagbladet

”Det är inte vi medlemmar som ska ändra oss, det är partiet”

24 januari 2013 14:03 | Politik | 18 kommentarer

Anna Ardin heter en socialdemokrat, mycket yngre än jag, som ibland har låtit tala om sig. Jag träffade henne några gånger på den tiden hon pluggade här i Uppsala och var aktiv i min gamla förening Laboremus. Senast sågs vi och talades vid under Laboremus’ 110-årsfest här i Uppsala, dit också gamla laboremiter i förskingringen hade inbjudits.

Anna har en blogg också, som jag regelbundet brukar läsa. Länk finns här intill. I dag (24 januari 2013) finns där ett inläg, ”Det är så dumt att jag bara vill gråta”, som jag tycker ni ska läsa.

För min del handlar det inte så mycket om exakt vad i socialdemokratins aktuella politik som har fått henne att vackla till – hennes iakttagelse, att i dag opinionsmätningar har företräde framför opinionsbildning, väcker förstämning även hos mig, och jag skulle för egen del kunna skriva mycket mer än vad jag har gjort om det arv efter människor som Branting, Danielsson, Wigforss och Palme – för att bara nämna några – som borde vara vår ledstjärna, inte bara utgöra dekorationer i högtidstal.

Människor som förväxlar sin roll som anställda experter, som ska levererera underlag åt dem som är förtroendevalda, med positionen att själv vara förtroendevald borde inte få jobba kvar på partiexpeditionen.

Och förtroendevalda, som inte längre styrs av någon ideologi utan låter sig styras bara av sina tjänstemäns taktiska analyser, är inte värda vårt förtroende.

I partiledningen behövs fler människor med vilja och förmåga att förändra samhället i socialdemokratisk riktning – socialdemokratisk i ordets ursprungliga radikala betydelse! –

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^