Orkla köper en ledande holländsk tillverkare av mandelmassa, produkter för bagerier och ingedienser för glass

2 september 2016 18:12 | Mat & dryck | Kommentering avstängd

Norska Orkla, en av Nordens ledande livsmedelsproducenter, expanderar även i till exempel forna Östeuropa men givetvis också i flera västeuropeiska länder.

Nu meddelar företaget, att det genom sitt helägda dotterföretag i Holland Sonneveld Group B. V., med egen kärnverksamhet inom bageriprodukter och mixer, har slutit avtal om att köpa 70 procent av aktierna i likaledes nederländska Broer Bakkerijgrondstoffen B. V., som man även utan kunskaper i holländska förstår har verksamhet inom samma område, dessutom tillverkar ingredienser för glasstillverkning.

Broer arbetar främst för den holländska marknaden men säljer också mycket i Belgien och har sälj- och distributionskanaler i inte mindre än 22 länder.

Inom Orkla kommer det nya företaget, liksom det tidigare övertagna, att läggas inom Orkla Food Ingredients, som också omfattar smör och margarin, bakhjälpmedel och mixer för bröd och kakor, marsipan och glassingredienser. Den här grenen av Orkla vänder sig främst till bagerier och andra industrikunder.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^