Födelsedagskalas är trevliga också bortsett från presenterna

23 februari 2015 12:10 | Barnkultur, Mat & dryck, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Hustrun och dottern hade sinsemellan delat upp förberedelserna för sonens födelsedagsmiddag. Birgittas höns med ris och curry plus sallad tilltalade inte bara födelsedagsbarnet, som hade önskat sig det här. Vad jag kunde se av de andras reaktioner runt middagsbordet, var också Kerstins egenkomponerade tårta en succé. För min del får jag, eftersom jag är diabetiker, inte äta sådant, men det omtänksamma födelsedagsbarnet överlämnade en påse med två sockerfria – mycket goda – småbakelser.

Senare på kvällen, när födelsedagsbarnet och hans familj hade åkt hem, blev det min tur att göra en insats, att diska.

Anna och hennes flickor kunde inte komma på den här festen – de är förkylda, och det var nog klokt att inte ta risken att smitta ner Mattis – födelsedagsbarnets – fru Karin, som ganska snart ska föda deras andra barn.

Med sig hade de sin snart treåriga solstråle Ella, som numera snabbt känner sig hemma också hos farfar och farmor. När det blev dags att hämta kyckling med tillbehör i köket, puffade hon fram farfar före sig i kön, angelägen om att också han skulle få mat.

Ella lekte annars mycket med de lite äldre kusinerna Klara och Viggo, barn till faster Kerstin, och fick också låna en del begärliga leksaker av Klara. Medan vi delade ut presenter till pappa Matti, föredrog hon därför att sitta och leka på golvet i rummet intill. När vi var klara med presentutdelningen till Matti, gick jag ut till Ella och gav också henne ett paket från farfar och farmor, en bok av Barbro Lindgren och Eva Eriksson.

När det har blivit varmt ute igen ser jag fram mot att få besök av Ella med mamma och pappa och lillasyster i vårt sommarhus i Öregrund.

Och så måste ju jag och Birgitta åka och hälsa på dem i det hus de har köpt men ännu inte har flyttat in i i Älvsjö.

Scenshowfestivalen

23 februari 2015 11:22 | Media, Musik | 2 kommentarer

Jo, jag såg östersundsdelen av Melodifestivalen i lördags – jag har bara inte hunnit skriva om den här deltävlingen.

Jag slås allt mera av att ingen av de tävlande melodierna – det som borde vara det mest intressanta i en musiktävling – lyckas fästa sig i mitt musikminne. I själva verket finns också ett mönster, att de bidrag som vinner den röstande TV-publikens gunst bärs upp av något annat än schlagerkvaliteter.

Sämre låtar har vi hört i den här tävlingen än ”Jag är fri / Manne leam frijje” med Jon Henrik Fjällgren, men nog bör den här colombianens samedräkt och fagra utseende också ha spelat en avgörande roll för att TV-tittarna, när de skulle rösta, helt enkelt kom ihåg honom.

Det verkar vara hausse för colombianer i år, och Kristin AmparosI See You” har åtminstone ansatser till snygg ballad, men möjligen tyckte TV-publiken att hon ändå inte var tillräckligt snygg, så för hennes del blev det Andra chansen.

Ungdomlig skönhet och ett ungdomligt tilltal är något som framför allt den yngre publiken uppskattar, och det hade blott 16-åriga Isa Tengblad, så hon gick direkt till final med ”Don’t Stop”.

En andra chans fick också ”Bring Out the Fire” med Andreas Weise.

Nästa år vill jag se Arne Weise tävla i Melodifesivalen. Men ska han då inte dö i hjärtinfarkt i direktsändning, bör han välja något i lugnare tempo än sonens att sjunga.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^