Hustrun vill uppenbarligen inte att jag ska se ut som ett gammalt troll

19 februari 2015 22:20 | Ur dagboken | 2 kommentarer

Birgitta och jag åkte ner till centrum i eftermiddags, utrustade med var sin tantvagn. Det var Birgittas tur att gå till Coop vid Uppsala C för att handla. Jag skulle bland annat på Apoteket köpa medicin som har tagit slut samt fylla på badrumsförrådet av hygienartiklar. Och så skulle vi båda handla presenter till Matti, sonen, vars födelsedag – ingen jämn – vi ska fira här hos oss i helgen.

Vart vi gick och vad vi köpte vill jag inte nämna – sonen är läskunnig.

Men i början av vår delvis skilda färd passerade vi Rolan’s, stans kanske bästa herrmodebutik, och fann att där var rea. Själv skulle jag kanske inte förnya min garderob lika flitigt, om jag inte hade hustrun som pådrivare – men här om dan var jag faktiskt tvungen att köpa nya handskar, eftersom jag troligen hade glömt det förra paret i en taxi. Kanske var det det faktum, att jag i rullväskan hade en kasse med bland annat byxor till mina mörka kostymer för inlämning till kemtvätt, som gjorde att hustrun undrade, om jag inte behövde en ny kostym, och ryckte med mig in på Rolan’s och också erbjöd sig att betala.

Vi provade en fin och mycket förmånligt prisnedsatt kostym, men den passade tyvärr inte min estniska kropp. Men vips hade jag med hustruns och affärsinnehavarens – vi känner honom sen länge – hjälp hittat en kombination där kavaj och byxor var av olika storlek men i övrigt hörde till samma kostym. Dessutom hittade mina båda assistenter ett par fina udda byxor. Byxbenen måste man i båda fallen korta lite.

Sen gick jag alltså bland annat till Apoteket. Nästan allt i mina egna skåp på toaletten jag använder och det jag använder under morgonduschen i badrummet kommer numera från Apoteket, är dessutom av Apotekets egna märken. Men genom ett reklamblad från Apoteket hade jag också blivit varse, att de har en egen herrserie, (c/o), så jag testköpte deodorant, Shaving Gel och Aftershave Balm.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^