Ur en gubbjävels liv

16 januari 2015 16:46 | Ur dagboken | 16 kommentarer

I går, när jag var på Apoteket, fick jag klart för mig, att recepten hade gått ut för flera av de mediciner jag hade tänkt köpa – bland dem en som tar slut om ett par dar.

Så i förmiddags gick jag igenom hela lakanet med utfärdade recept och fann att ytterligare ett par gick ut efter årsskiftet.

Författade därefter ett brev till min husläkare, där jag bad om förnyade recept, gick själv över till receptionen i den relativt närbelägna Vårdcentralen och lämnade där brevet till husläkaren i receptionen.

När det var klart, gjorde jag en extra runda ner till OK-macken på Svartbäcksgatan lite längre ner mot centrum och köpte dagens Aftonbladet.

Jag var klädd i ytterrock och keps och halsduk och grova skor, men vädret var ändå sådant att jag frös som en hund. Näsan rann, och jag fick stanna och snyta mig, allt medan jag försökte hitta bästa vägen mellan iskanor och vattenpölar.

Jag klarade mig också nästan ända hem.

Inne på Idrottsgatan, strax nedanför vårt hus, tappade jag fotfästet och föll handlöst i gatan. Förutom att det gjorde ont, hade jag också på gammelmansvis svårt att ta mig upp. Som tur var kom det en ung man med barnvagn i andra riktningen och hjälpte mig upp på benen. Jag tackade förstås men fick också en förmaning om att använda broddar.

Sen linkade jag in.

Som tur var blev det inga allvarligare men, men runt vänstra knäet, under vilket jag hade fått ett litet skrubbsår, sved det länge.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^