Salongskomedi som roar sin publik

18 januari 2015 16:52 | Mat & dryck, Teater | Kommentering avstängd

Neil SimonsSkvaller” i översättning och regi av Edward af Sillén och scenografi och kostym av Nina Fransson har nog alla utskikter till att bli en publiksuccé. Den är rolig utan att på allvar utmana vare sig den socialt väletablerade grupp den skildrar eller motsvarande publik på Uppsala Stadsteater.

Be mig inte att berätta pjäsens handling – det skulle jag inte gå i land med. (Och jag noterar att inte heller Stadsteatern gör något sådant försök i programmet.) Men de agerande är alltså värdpar och gäster på ett party (Katrin Sundberg, Ulf Eklund, Anna Carlsson, Gustav Levin, Lolo Elwin, Göran Engman, Mikaela Ramel och Aksel Morisse) plus en så småningom anländ polis (Christer Olsson). Flera av de här skådespelarna är mycket skickliga, och de missar verkligen inte att göra det maximala av de oneliners författaren, dessutom frikostigt, förser dem med, vilket resulterar i skratt och applåder i salongen. Dock haglar de här replikerna ofta så blixtsnabbt att jag, veterligen utan hörselproblem och med plats mitt i salongen, ibland har svårt att uppfatta dem.

Fast jag vill inte klaga. Även jag hade en rolig kväll.

* * *

Före föreställningen var vi i egenskap av stamgäster inbjudna till mingel med drink. Vi valde en alkoholfri som visade sig vara mycket smaklig.

På förmiddagen hade jag uppvaktat Birgitta på bröllopsdagen med en jättelik vårbukett, och vår plan var att efter teatern fira minnet av den här dagen med en bättre middag. Jag hade tänkt att vi skulle gå på relativt närbelägna Peppar, Peppar, men när jag ringde dit mitt på dan, var det fullbokat där. Så vi gjorde det enkelt för oss: gick i stället på China Garden i hörnet bredvid Stadsteatern.

Där har vi varit förut och vet att de har både japanska och kinesiska rätter, så vi öppnade med japansk Miso-soppa för att värma upp oss och fortsatte sen med var sin jätteportion ännu hetare – nu talar vi om kryddor – Szechuen-anka, ankan knaperstekt och god. Till det här drack vi en flaska alkoholfritt nyazeeländskt rödvin och förstås vatten.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^