Sonen och hans familj i nytt hem med bra kommunikationer också till farfar och farmor

19 januari 2015 16:12 | Ur dagboken | Kommentering avstängd

Matti, sonen, bor med sin Karin på Söder i Stockholm, väl valt med tanke på bådas jobb.

Men sen har det kommit en liten Ella, det första av barnbarnen som kallar mig farfar och Birgitta farmor. Och lite längre fram i vår är det dags igen. Ella kommer att få ett syskon.

Mattis och Karins lägenhet på Söder är väldigt fin men inte riktigt dimensionerad för en växande barnfamilj, och den saknar, vad värre är, hiss. Så de har nu ganska länge med hjälp av annonser och besök kollat lägenheter som skulle passa och, lika viktigt i dag, som de skulle ha råd med utan att allt de tillsammans tjänade gick till bostaden.

Här om dan gick i alla fall deras plan i lås: I Älvsjö, alltså åt södertäljehållet, hittade de ett parhus som passade en växande barnfamiljs behov. Ett alldeles nybyggt hus; ingen har bott där tidigare. Och på rimligt avstånd från stationen, där det för övrigt finns en stor och välförsedd Coop-butik.

Våldsamt billigt var det ju inte, i alla fall inte med gamla tiders mått, men ändå billigare än mycket av det övriga sonen och hans hustru har varit och sett på. Och att äga en bostadsrätt på Stockholms Söder, en lägenhet som nu kan säljas, kommer ju att ta ner priset på den nya bostaden till rimliga nivåer.

Till det bästa med den här nya bostaden, sett från farfars och farmors utgångspunkt, är att det går SL-tåg mellan Älvsjö och Uppsala.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^