Plats för ett ännu mer främlingfientligt parti i Danmark?

22 januari 2015 17:02 | Politik | 4 kommentarer

Dansk Folkepartis anmärkningsvärda framgång – 12,3 procent i valet 2011; 22,1 procent i den opinionsmätning jag senast redovisade – har naturligtvis som huvudgrund att partiet skickligt har exploaterat motståndet mot fler flyktingar och en invandring som inte klarar snabb integration i det danska samhället. Som överallt annars har också de nyanlända fått klä skott för problem i det danska samhället.

Dansk Folkeparti har med viss skicklighet hanterat och exploaterat den här situationen, genom att möta också sociala krav hos dem som normalt är vänsterväljare.

Somliga, som har rent rasistiska eller principiellt främlingsfientliga förtecken, har då börjat leta efter ett mer hårdfört alternativ, politiskt stående klarare till höger och med en stramare invandrings- och flyktingpolitik än den som Dansk Folkeparti står för.

I en opinionsundersökning, gjord av Wilke för Jyllands-Posten, säger knappt 13 procent, att de saknar ett parti, som har en stramare invandrings- och flyktingpolitik än den som Dansk Folkeparti står för.

I det blå blocket är det hela 19,5 procent, som efterlyser ett sådant parti, och 21 procent säger, att de skulle överväga ett rösta på ett ”nationalkonservativt parti till höger om Dansk Folkeparti med stopp för invandring som huvudmålsättning”.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^