Också lokalproducerat i vårt Konsum här i Öregrund

16 april 2014 11:45 | Mat & dryck, Ur dagboken | Kommentering avstängd

En av huvudförklaringarna till att Konsum här i Öregrund är så framgångsrikt är det breda varuutbudet. Detta innehåller självklart ett basutbud till bra pris, men där finns också mångfalden och det där lilla extra.

När jag i går gick runt bland hyllorna, hittade jag bland annat fyra olika Coop-såser, som jag aldrig har sett skymten av i den nu snart nedlagda konsumbutiken hemma i Svartbäcken i Uppsala: Asiatisk chili med vitlök och ingefära (avsedd för wok), het Rhode Island (avsedd för räksallad), söt curry & äpple (avsedd för kycklinwrap) och tomat, örter & vitlök (avsedd för kryddiga korvar). Fyris senap, som Konsum i Svartbäcken inte verkar ta hem längre fastän den tillverkas i Uppsala, finns här i fyra smakrika varianter – jag hoppas att den här senapen hittar försäljningsställen över hela Sverige.

Självklart säljer Konsum här i Öregrund hårt bröd från Roslagsbröd i närbelägna Gimo. Jag gillar själv bäst den mycket hårda och grova och fiberrika varianten, men det finns flera, som passar olika typer av smak. På en av frukostmackorna – den andra gör jag alltid på Fazers sura finska rågbröd, grovt och osötat – använder jag här i Öregrund Kotivaras ryska salami som pålägg.

Och så har Konsum i Öregrund ett läckert utbud av rökt och färsk fisk från det lokala företaget Stora Risten fisk – deras produkter finns för övrigt att köpa också i Saluhallen vid Hötorget i Stockholm.

En av de första dagarna här, köpte Birgitta strömming från Stora Risten på Konsum här i Öregrund. Vi åt dem stekta till middag. Men hon hade som vanligt köpt långt fler än som går åt för en måltid. Resten la hon in med rödlök och ättikslag, och till lunch i dag fick vi strömmingsflundror, minst lika goda som den nystekta strömmingen.

I går köpte jag hem en läckerhet till middag, rökta laxfenor. Till det serverade jag kokt mandelpotatis och skivor av färsk gurka. Överjordiskt gott!

Vi måste köpa hem mer av det här till påskhelgen, då vi får besök av Matti, Karin och lilla Ella.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^