Tillbaka i Öregrund

19 april 2011 16:08 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 5 kommentarer

Så har vi, med allt vårt pick och pack, återvänt för ytterligare ett sommarhalvår i Öregrund. Att packa allt man behöver för drygt ett halvår har tagit sin tid, och i dag kommer vi inte att bli klara med att packa upp allt. Vi är ju äldre och skröpligare nu – har båda hjärtfel – så Birgitta hade avtalat med Öregrunds taxi om att, givetvis mot betalning, få hjälp med att bära ner allt bagage från lägenheten och sen få allt uppburet till vårt sommarhus.

Bland det första vi upptäckte när vi anlände var mängder av avbrutna och nedblåsta grenar på tomten. Några syrenstammar vid sovrumsfönstret har sannolikt knäckts tidigare, av snön, en del av den nedrasad från taket. Men även från den stora asken vid grinden och från andra träd har det ramlat ner grenar. När vi senare var på Konsum och bunkrade, hörde vi att det hade varit ett våldsamt blåsväder här. Någon av de närmaste dagarna ska jag gå runt på tomten och samla upp grenar och kvistar – de kommer att bli uppeldade innan säsongens eldningsförbud inträder.

Annars har den plötsliga vårvärmen gjort sitt i trädgården. Inte bara snödroppar utan också krokus och scilla blommar. Nere vid vägen lyser redan delar av gräsmattan scillablå.

Huset i Öregrund är vårt hem drygt halva året, och också att komma tillbaka till vår fina konsumhall här känns som att komma hem igen. Vi hälsar på dem i personalen vi möter och pratar lite längre med Mats och Marina, som vi betraktar som gamla vänner. Utanför kassan gratulerar vi föreståndaren till att Konsum nu har tagit över Posten. Det kommer att dra ännu fler kunder till det som redan tidigare var Öregrunds ledande och bästa livsmedelsbutik.

På Konsum köpte vi bland annat två stora buketter tulpaner. I huset har temperaturen redan stigit till behaglig nivå.

Det blir nog en glad påsk i år också.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^