Tillbaka i Öregrund

19 april 2011 16:08 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 5 kommentarer

Så har vi, med allt vårt pick och pack, återvänt för ytterligare ett sommarhalvår i Öregrund. Att packa allt man behöver för drygt ett halvår har tagit sin tid, och i dag kommer vi inte att bli klara med att packa upp allt. Vi är ju äldre och skröpligare nu – har båda hjärtfel – så Birgitta hade avtalat med Öregrunds taxi om att, givetvis mot betalning, få hjälp med att bära ner allt bagage från lägenheten och sen få allt uppburet till vårt sommarhus.

Bland det första vi upptäckte när vi anlände var mängder av avbrutna och nedblåsta grenar på tomten. Några syrenstammar vid sovrumsfönstret har sannolikt knäckts tidigare, av snön, en del av den nedrasad från taket. Men även från den stora asken vid grinden och från andra träd har det ramlat ner grenar. När vi senare var på Konsum och bunkrade, hörde vi att det hade varit ett våldsamt blåsväder här. Någon av de närmaste dagarna ska jag gå runt på tomten och samla upp grenar och kvistar – de kommer att bli uppeldade innan säsongens eldningsförbud inträder.

Annars har den plötsliga vårvärmen gjort sitt i trädgården. Inte bara snödroppar utan också krokus och scilla blommar. Nere vid vägen lyser redan delar av gräsmattan scillablå.

Huset i Öregrund är vårt hem drygt halva året, och också att komma tillbaka till vår fina konsumhall här känns som att komma hem igen. Vi hälsar på dem i personalen vi möter och pratar lite längre med Mats och Marina, som vi betraktar som gamla vänner. Utanför kassan gratulerar vi föreståndaren till att Konsum nu har tagit över Posten. Det kommer att dra ännu fler kunder till det som redan tidigare var Öregrunds ledande och bästa livsmedelsbutik.

På Konsum köpte vi bland annat två stora buketter tulpaner. I huset har temperaturen redan stigit till behaglig nivå.

Det blir nog en glad påsk i år också.

5 kommentarer

 1. Önskar Dig och Birgitta en varm och trivsam Påsk Enn!

  Comment by Kevin Iversen — 2011 04 19 21:36 #

 2. Till Kevin Iversen: Detsamma till dig och de dina!

  Comment by Enn Kokk — 2011 04 19 22:04 #

 3. Ta en promenad i Tallparken, Enn, så får du se omkullblåsta tallar, nerfallna grenar. Ja, det stormade så det knakade i fönstren – trodde ett tag att de skulle gå sönder. Men nu har vi hyggligt väder igen. Men det åskade lite idag och lite regn föll. Vi får en lång vår i år och det har jag saknat. Det brukar vara vinter och så ”poff” sommar. En lång vår är härlig!

  Välkommen tillbaka till Öregrund och trädgårdsfröjderna!

  / Yvonne

  Comment by Yvonne — 2011 04 21 0:45 #

 4. Till Yvonne: Själv uppmanar jag mina läsare att använda länken som finns i din postning till din egen blogg: Där får ni se hur det ser ut i Öregrund under våren.

  Glad påsk!

  Comment by Enn Kokk — 2011 04 21 9:10 #

 5. Åh! Tack, Enn!
  Ja, jag har lagt in ett klickbart foto på bloggen. Det står ”FOTON ÖREGRUND” – har fyra album från 2007 och framåt.
  Var ute på en morgonpromenad, så nu blir det nytt igen i albumet för 2011.
  Ha en skön påsk, Enn – och alla andra som tittar in här.
  / Yvonne

  Comment by Yvonne — 2011 04 22 10:16 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^