Vårlunch hos Matti och Karin

10 april 2011 19:55 | Mat & dryck, Politik, Ur dagboken | 7 kommentarer

Vi var – tillsammans med Karins föräldrar Lena och Lennart – hembjudna till sonen Matti och hans Karin. Matti och Karin bor på Stockholms Söder, och eftersom vägen hem till dem är en lång och svår uppförsbacke, tog vi taxi från Centralen. På Centralen köpte jag ett knippe blommande höga kvistar att ha med till värdfolket. Birgitta hade med sig egenhändigt virkade grytlappar av en sort som Matti har uttryckt beundran för hemma hos oss.

Maten var en riktig vårlunch: rökt lax, en delikat potatissallad, sås med örtkryddor och en härlig grönsallad med hela minitomater. Efteråt, till kaffet, fick vi också efterrätt, där inte allt var lämpligt för mig som är diabetiker. Men jag åt med god aptit av jordgubbarna, blåbären och vispgrädden.

Både under lunchen och sen runt kaffebordet flöt samtalet lätt. Karins föräldrar har vi lärt känna först efter det att Karin kom in i Mattis liv, och det är roligt att kunna konstatera att vi delar många grundläggande värderingar, även politiska, med dem. Så vi pratade bland annat om partikongress, både den stora socialdemokratiska nyligen som också de hade följt och så distriktskongressen i Uppsala i går som Birgitta och jag var på. Mycket prat blev det också om resor – alla i den här lilla kretsen har både erfarenheter och mera reslust,

En del av kaffebordssamtalet kom att handla om olika palmebiografier och hur man ska värdera dem, delvis också källkritiska missar, ja rent av missar av själva källorna, som finns till exempel i Henrik Berggrens annars på flera sätt intressanta bok.

Både jag och Birgitta är förtjusta i Göran Greiders nyutkomna palmebiografi – se mina omdömen ovan under Kulturspegeln, Politik. Greider och jag och sen också Birgitta har haft mejlkorrespondens efter mitt, Greiders och Berggrens palmemöte i Eskilstuna för kort tid sedan, så han vet att vi båda gillar hans bok. Men den här mejlkorrespondensen började egentligen med ett mejl till mig från Göran, där han ville göra mig uppmärksam på att han i sin jättelika artikel i DN nyligen om rosenodling hade citerat det jag här på bloggen har skrivit om den nuvarande socialdemokratiska partirosen, den så kallade krossade tomaten, alternativt den flinande apan och surgubben.

Vi tackade Matti och Karin för vårlunchen – och möjligheten att träffa Karins trevliga föräldrar – av hela vårt hjärta och hälsade dem välkomna att i sin tur hälsa på oss i vårt sommarhus i Öregrund under början av påskhelgen.

Tisdagen i påskveckan bär det nämligen i väg till Öregrund igen, för ytterligare ett halvår ute vid roslagskusten.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^