Korta meningar

4 mars 2011 13:38 | Korta meningar | 10 kommentarer

Jag föreslår att man upprättar en lång lista med kriterier för att få sitta i valberedningen.

* * *

Socialdemokraterna väntar på att få en partiledare, och väljarna känner partileda.

* * *

Om vi vill ha en riktigt framgångsrik ny partiledare, bör vi väl hämta honom från ett partidistrikt som var framgångsrikt i valet, till exempel Stockholms län?

* * *

Epoken Björklund tar väl slut den också, så vi skulle väl, för en nätt transfersumma, kunna sälja någon av våra partiledarkandidater från Stockholms län.

Last chorus: Lasse Eriksson

4 mars 2011 12:46 | Politik, Teater | 1 kommentar

Lasse Eriksson, den radikale ståuppkomikern, dog plötsligt i går. På scenen. Scenen var Reginateatern här i Uppsala. Lasse och hans kompisar spelade ”Fyra lyckliga män 2”, och han föll plötsligt ihop mot slutet av föreställningen.

Jag och Birgitta såg den första varianten av ”Fyra lyckliga män” och tyckte den var träffsäker, rolig och sevärd. Jag har också tackat Lasse personligen för den föreställningen.

Jag kan inte säga att jag kände Lasse nära, men vi har träffats upprepade gånger vid olika tillfällen, och jag upplevde då att det fanns en spontan samhörighetskänsla mellan oss, i sättet att se på livet och världen. Jag tror det var på en trettondagsmottagning hos landshövdingen i Uppsala vi först kom i slang med varann, och det är just i såna här offentliga sammanhang vi har kommit att träffas upprepade gånger.

Han gjorde också ett scenframträdande vid den socialdemokratiska partikongressen i Malmö 2005, och från det tillfället har jag ett exemplar med dedikation av hans ”Gode Gud, ge mig tålamod – men gör det fort”.

Den boktiteln plus titeln på en annan av hans böcker som vi har i bokhyllan, ”Jag har kokat tvåhundratusen potatisar – men jag kan inte erinra mig en enda av dessa”, är goda exempel på hans speciella sort av humor.

Jag, liksom många andra, minns honom också för program som ”Snacka om nyheter”.

Men bakom humorn fanns alltid allvaret och engagemanget. Han var född 1949 i en av de rödare delarna av Norrland, Piteå, och hans norrländska påbrå märktes inte bara i idiomet. Jag kan ögonblickligen minnas hans röst och speciella sätt att tala, men jag minns lika mycket hans sega, norrländska engagemang.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^