Bra delegation från Uppsala till partikongressen

5 februari 2007 15:48 | Politik | Kommentering avstängd

Valet av de tre ombud Uppsala arbetarekommun har rätt till vid partikongressen är nu klart. Det blev de tre jag själv la min röst på: Lena Sommestad, Peter Gustavsson och Lena Hartwig.

De här delegaterna kommer inte att medverka till att partiet på den kommande kongressen gör någon högergir; jag litar på dem.

Att valresultatet inte är fråga om slump understryks ytterligare av att Hilde Klasson och den internationellt starkt engagerade Erik Pelling finns bland de valda ersättarna.

Danielsson & Danielsson

5 februari 2007 13:48 | Media, Musik, Politik | 16 kommentarer

Till mina vanor hör att dagligen läsa kvällstidningarna. Nå, läsa och läsa. Oftast blir det bara kultursidorna och serierna. Någon enstaka gång överraskar ledarsidorna med att innehålla något intressant.

Vad som finns däremellan och på ettan blir allt mer vämjeligt och är dessutom förpackat i en vulgär layout.

Det jag de senaste dagarna har tagit del av i fråga om Kikki Danielsson har gjort mig direkt illamående. Först hängs hon ut, i Aftonbladet mer tydligt än i Expressen, som en hopplös, ständigt återfallande alkoholist. Sen får hon gråta ut om värk, nerver och tabletter.

Varför behöver vi få ingående skildringar av denna tragedi – ser kvällstidningsredaktörerna oss som hyenor? Vad den här människan behöver är att bli hjälpt, inte stjälpt.

Kikki Danielssons musik är inte min. Men som medmänniska känner jag för henne. Finns det inga medmänniskor på Aftonbladet eller Expressen?

Inte heller en annan Danielsson, Lars, hör till mina personliga favoriter. Vi har träffats. Men politiskt stretar vi – i till exempel europafrågorna – åt olika håll.

Det hindrar inte, att jag vid det här laget mest tycker synd om karln: Jag förstår hans förtvivlan, när Aftonbladet med krigsrubriker stämplar honom som lögnare.

Hetsen mot Danielsson är numera bara grotesk. Finns det verkligen någon förnuftig och balanserad människa, som tror att allting runt tsunamin hade blivit helt annorlunda, om det i stället hade suttit någon borgerlig Danielsson i statsrådsberedningen den där juldagen, ens om Lars Danielsson (s) hade fått bättre kunskap om katastrofens vidd lite tidigare?

Lars Danielsson är redan stämplad, straffad och utstött.

Börja för helvete inte reprisera hela den här farsen, eller kanske snarare tragedin, ett varv till!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^