Läs Peter Gustavsson om partiledarvalet!

11 januari 2007 17:26 | Politik | 3 kommentarer

Som jag nyligen skrev i en kommentar till ett par kommentarer till vad jag har skrivit om Mona Sahlin: Jag är vid det här laget urless på debatten om henne. Men kommentarerna haglar in, och då hör det till god ton att svara.

Jag har ibland tyckt, att det är förvånande, att inte fler skriftligt ger uttryck för vad de säger till mig och andra. Ibland tänker jag lite elakt, att de med varm hand överlåter det till mig (som ju inte längre har någon karriär att försvara).

Men så kliver det då ut en ung lovande man, Peter Gustavsson, en kille i ungefär samma ålder som min son, och lyckas, kort och koncist, sammanfatta allt det som motståndet mot Mona Sahlin som partiledare handlar om. Hans text heter ”Jag borde egentligen inte heller skriva om Mona” och återfinns på hans blogg.

Två steg längre ner på Peter Gustavssons blogg finns en annan text med anknytning till ämnet, ”Partiledarvalet är en fars”. Jag har länge tänkt skriva ungefär den här texten, men nu är det gjort, så läs Peters text i stället.

Så som valberedningen har lagt upp sitt arbete, riskerar vi till slut att stå där med en partiledare, som få från början aktivt ville ha.

En fars är det. Med inslag av grekisk ödestragedi. Ett kortspel med bilder av så kallade kandidater på korten, fast så egendomligt konstruerat, att flertalet av oss till slut kommer att sitta med Svarte Petter i handen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^