Skulle jag hata Mona?

21 december 2006 13:24 | I skottgluggen, Politik | 41 kommentarer

Mina blogginlägg om Mona Sahlin ledde först till en intervju i radions P1 morgon, därefter till en intervju i Aftonbladet.

Aftonbladet slår upp intervjun med mig med en krigsrubrik:

Hatattack mot Mona

Artikeln hittar du på webben.

Intervjusamtalet fördes i stillsam ton, och Anette Holmqvists text är också alldeles korrekt. Men rubriken har ingen som helst täckning i texten.

Visst har jag redovisat de egenskaper hos henne, som jag tycker diskvalificerar henne för partiledarskapet, men min syn på henne är inte svart-vit. Som jag skrev här på bloggen:

”Egentligen gör det ont att behöva skriva det här – Mona är på många sätt en trevlig person, och hon har nu senast, till exempel i kärnkraftfrågan, stått för en politik jag sympatiserar med. Men i den situation partiet nu befinner sig, måste alla kort upp på bordet.”

Som gammal chefredaktör vet jag, att det är i det allra närmaste meningslöst att försöka få till stånd en rättelse i en kvällstidning, särskilt när det gäller en rubrik.

Men läsarna av min blogg – även om de är många, är de en bråkdel av Aftonbladets läsare – bör i alla fall notera, hur det förhåller sig.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^